Šošovica trikrát na kyslo fotorecept

elixir - fotkaelixir, 23. októbra 2013
Šošovica trikrát na kyslo (fotorecept)
Foto: elixir

Šošovica na kyslo... Recept mám z vegetariánskej kuchárky publikovanej v roku 1991, prispôsobila som si ho na vegánsky. Môj ochutnávač si po dojedení Zobraziť celý popisŠošovica na kyslo... Recept mám z vegetariánskej kuchárky publikovanej v roku 1991, prispôsobila som si ho na vegánsky. Môj ochutnávač si po dojedení svojej porcie naložil ešte jeden raz toľko, tak hádam to bolo jedlé. :)

2-3
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
300 ml
1 ks
1 strúčik
1 ks
130 ml
2 PL
125 ml
1 PL
2 PL
2 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Šošovicu si cez noc namočíme, na druhý deň scedíme, prepláchneme a necháme okvapkať.

    Šošovica trikrát na kyslo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V širšom hrnci ju zalejeme zeleninovým vývarom, necháme zovrieť a varíme približne 20 minút.

    Šošovica trikrát na kyslo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým na oleji opražíme cibuľu, cesnak a mrkvu...

    Šošovica trikrát na kyslo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...keď je cibuľa sklovitá, pridáme pretlak, víno a citrónovú šťavu, obsah panvice premiešame a na slabom plameni minútu prehrejeme...

    Šošovica trikrát na kyslo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...následne zmes pridáme k šošovici a premiešame. Prilejeme sójovú smotanu, do ktorej sme predtým vpracovali múku... za občasného premiešania ešte 5 minút povaríme, pomedzi môžeme využiť čas a nachystať prílohu na taniere.

    Šošovica trikrát na kyslo (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na záver šošovicu dochutíme soľou, čiernym korením, pridáme javorový sirup a aceto balsamico... všetko zmiešame a môžeme podávať, posypané petržlenovou vňaťou.

    Šošovica trikrát na kyslo (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

kecemis
Sosovicu mam rad a toto vyzera vyborne. Urcite vyskusam. Vdaka za recept.
martina34
ďakujem za inšpiráciu na zajtrajší obed, okrem tej múky môže byť :)
peta5
ta priloha, to co je wirsing? vypada to teda luxusne, akurat neviem co varit... a uz asi viem..:)
tornadolue
Ahoj, nasla som si od Teba pod receptom komentar, tak som k Tebe po dlhsej dobe nakukla a velmi som sa potesila receptom, ktore pridavas, urcite sa necham inspirovat. Ako prva bude asi na rade sosovica :)
mariamka
na toto sa mi slinky zbiehaju, sosovicka na kyslo jedna basen a ked este trojmo, tak duplom, vlastne triplom :)
salinka
Ja by som si túto tvoju šošovicu trikrát na kyslo naložila štyrikrát na tanier:-) Takéto ľúbim!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia