Foto: elixir
Šošovica na kyslo... Recept mám z vegetariánskej kuchárky publikovanej v roku 1991, prispôsobila som si ho na vegánsky. Môj ochutnávač si po dojedení Zobraziť celý popisŠošovica na kyslo... Recept mám z vegetariánskej kuchárky publikovanej v roku 1991, prispôsobila som si ho na vegánsky. Môj ochutnávač si po dojedení svojej porcie naložil ešte jeden raz toľko, tak hádam to bolo jedlé. :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šošovicu si cez noc namočíme, na druhý deň scedíme, prepláchneme a necháme okvapkať.
-
2
V širšom hrnci ju zalejeme zeleninovým vývarom, necháme zovrieť a varíme približne 20 minút.
-
3
Medzitým na oleji opražíme cibuľu, cesnak a mrkvu...
-
4
...keď je cibuľa sklovitá, pridáme pretlak, víno a citrónovú šťavu, obsah panvice premiešame a na slabom plameni minútu prehrejeme...
-
5
...následne zmes pridáme k šošovici a premiešame. Prilejeme sójovú smotanu, do ktorej sme predtým vpracovali múku... za občasného premiešania ešte 5 minút povaríme, pomedzi môžeme využiť čas a nachystať prílohu na taniere.
-
6
Na záver šošovicu dochutíme soľou, čiernym korením, pridáme javorový sirup a aceto balsamico... všetko zmiešame a môžeme podávať, posypané petržlenovou vňaťou.
@tornadolue ja som Ti vďačná za recepty, ktoré si pridala doteraz ♥ , dúfam, že ešte budeš pridávať... :)