Foto: marianne
Inšpirácia: web. Je to výborna,šťavnatá rybka.Pôvodne píšu s čerstvými paradajkami,ale na trhu sú už biedne,tak som dala sušené domácej výroby. Už som mala paradajkový Zobraziť celý popisInšpirácia: web. Je to výborna,šťavnatá rybka.Pôvodne píšu s čerstvými paradajkami,ale na trhu sú už biedne,tak som dala sušené domácej výroby. Už som mala paradajkový absťák,treba napraviť.
na 200 °C
Suroviny
1 ks |
|
6 ks (alebo sušené paradajky) |
|
2 ks nakrájaný na plátky |
|
3 vetvičky |
|
|
|
|
|
(alebo olivový olej) |
|
Postup
-
1
Rybu umyjeme pod tečúcou vodou,osušíme,posypeme soľou a potlčeným korením.
-
2
Dno misy vytrieme maslom alebo oliv.olejom.Poukladáme paradajky čerstvé 3 plátky,sušených podľa chuti a na plátky pokrájaný cesnak.
-
3
Na vrch položíme rybu,ktorú zakryjeme zvyšnými paradajkami respektíve sušenými a cesnakom.Poukladáme vetvičky rozmarínu.Ak dávame čerstvé paradajky,pokvapeme ešte oliv.olejom alebo maslom.Ak sušené,netreba,pretože sú naložené v oliv.oleji,mastné dosť.
-
4
Podlejeme 1/2 dl vody.Prikryjeme alobalom.Dáme piecť na 15 minút zakryté alobalom,potom 5 minúť pečieme odokryté.Netreba to prešvihnúť s pečením,tento čas jej bohato stačí.Je akurát.
-
5
Podávame s opekanými zemiakmi a citrónom na pokvapkanie.
ale bez rozmarínu:-(
Skúsim nabudúce, rybky ja môžem kedykoľvek!
palec hore za tento nádherný receptík (y)
varecha.pravda.sk/recepty/peceny-losos-s-cherry-paradajka...