Také moje cestovinové karí

alzbetty - fotkaalzbetty, 25. októbra 2013
Také moje cestovinové karí
Foto: alzbetty

Receptov na karí je snáď stovky, samozrejme, toto nie je originál, skôr taká slovenská verzia v podaní mojej verzie :D možno bude niekomu inšpiráciou Zobraziť celý popisReceptov na karí je snáď stovky, samozrejme, toto nie je originál, skôr taká slovenská verzia v podaní mojej verzie :D možno bude niekomu inšpiráciou :D

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks (cuketa)
1 ks
1 ks
1/2 ks
1/2 ks
1 ks
1 ks
1 strúčik
3 - 5 PL (smotana)
1 ČL
štipka
1 PL
1 ČL
 (ak má niekto pocit že je jedlo príliš kyslé)
3 ks
1/2 ČL
1 ks
štipka
štipka
štipka
štipka
1/4 ČL
štipka




Postup

  1. 1

    Najprv si chilli papričku nakrájame nadrobno a všetky koreniny opečieme na oleji. Vhodíme cibuľu, po chvíľu prelisovaný cesnak a posmažíme, aby všetko zavoňalo. Nakoniec vhodíme nakrájanú zeleninu a podusíme. V strede dusenia pridáme nakrájanú paradajku.

  2. 2

    Pridáme kokosové mlieko, horčicu, pretlak citrónovú šťavu, citrónovú kôru a nakrájanú bazalku. Dodusíme domäkka.

  3. 3

    Cestoviny uvaríme v slanej vode takmer domäkka a pridáme do karí zmesi, spolu ešte dusíme, aby sa prepojili chute. Hotové podávame posypané vňaťou.

Diskusia k receptu

levandula
toho korenia je az prilis, nemusis davat vsetko, co najdes v korenickach. menej byva niekedy viac, a toho safranu je tam naozaj skoda, pokial je pravy, ale to asi nie je... aj ked pises, ze len stipka, aj tak si myslim, ze to jedlu nepomoze, skus to zredukovat, mozno zistis ze to jedlu iba prospelo.
nadasky
Pozdravujem Vás. Snaživé dievča ,ale tolko chutí a vôní nemôže vyniknúť! Všetko dobré:
daniella9
Jo tiež sa pripájam, uber z použitých surovín, zbytočne nimi plytváš:-) A napr. horčica a pretlak (paradajky postačia) sú dosť výrazné, vynechaj aj tie, tým pádom netreba ani cukor. Karí, šafran, oriešok, škorica, citron aj kôra taktiež sú tam navyše, vôbec ich tam netreba, nechaj si ich na iné pokrmy:-)
Je to síce pekné, žetieto suroviny poznáš a ich používaš, ale je to zbytočne prekombinované, všetko sú to výrazné chute, výsledkom čoho môže byť čosi neidentifikovateľné.
A inak čo je ačokča?
alzbetty
ja som taký kombinátor, keď som to dala spolužiačkam ochutnať tak im to chutilo :D inšpirovala som sa originál receptom na thajské karí a mali tam podobné suroviny.. ale ďakujem za podnety určite máte aj vy pravdu.. ačokča je niečo ako paprika, ťažko identifikovať, chutí to ako niečo "zelené" :D
evanaaa
Aj mne sa zdá, že sa tu niektoré bylinky a koreniny navzájom bijú, a nakoniec nevynikne z nic žiadna chuť, ale to je len moja domnienka, ešte som to nechutnala, neviem ako by som potom hodnotila. Ale aj dievčatá a chlapec majú pravdu.
jujoska
jaj, tak toto je fakt prehnane s tymi koreninami a inymi prisadami. Menej je niekedy viac
2010
Su kuchyne co pouzivaju minimalne 10 druhov korenin a Thajska je jedna z nich ale to ma tiez system a treba dost kucharskeho umenia dosiahnut balanciu chuti ( takze ta horcica je tam ako past na oko ale napriklad chyba ti tam este stiplave - ale snaha bola ), inac tie koreninami prekombinovane kuchyne maju jednu zaujmavu vlastnost ... skoro tam neexistuje demencia ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia