Foto: alzbetty
Receptov na karí je snáď stovky, samozrejme, toto nie je originál, skôr taká slovenská verzia v podaní mojej verzie :D možno bude niekomu inšpiráciou Zobraziť celý popisReceptov na karí je snáď stovky, samozrejme, toto nie je originál, skôr taká slovenská verzia v podaní mojej verzie :D možno bude niekomu inšpiráciou :D
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 ks (cuketa) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
3 - 5 PL (smotana) |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
(ak má niekto pocit že je jedlo príliš kyslé) |
|
3 ks |
|
1/2 ČL |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
|
|
štipka |
|
štipka |
|
štipka |
|
štipka |
|
1/4 ČL |
|
štipka |
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv si chilli papričku nakrájame nadrobno a všetky koreniny opečieme na oleji. Vhodíme cibuľu, po chvíľu prelisovaný cesnak a posmažíme, aby všetko zavoňalo. Nakoniec vhodíme nakrájanú zeleninu a podusíme. V strede dusenia pridáme nakrájanú paradajku.
- 2
Pridáme kokosové mlieko, horčicu, pretlak citrónovú šťavu, citrónovú kôru a nakrájanú bazalku. Dodusíme domäkka.
- 3
Cestoviny uvaríme v slanej vode takmer domäkka a pridáme do karí zmesi, spolu ešte dusíme, aby sa prepojili chute. Hotové podávame posypané vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je to síce pekné, žetieto suroviny poznáš a ich používaš, ale je to zbytočne prekombinované, všetko sú to výrazné chute, výsledkom čoho môže byť čosi neidentifikovateľné.
A inak čo je ačokča?