Brokolicová hlava fotorecept

afataga - fotkaafataga, 26. októbra 2013
Brokolicová hlava (fotorecept)
Foto: afataga

Opäť zas rcp od kamaráta v Česka, pôvodne to ale bola karfiolová hlava, ale my máme radšej brokolicu, tiež som dala do pekáča aj Zobraziť celý popisOpäť zas rcp od kamaráta v Česka, pôvodne to ale bola karfiolová hlava, ale my máme radšej brokolicu, tiež som dala do pekáča aj zemiaky.

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
8 ks
300 g (alebo iný tvrdý syr)
1 ks
2 PL
podľa chuti
1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky som umyla, pokrájala a predvarila 8 min. v slanej vode, dala som ich do pekáča, pridala som rascu, citr. tymián a olej a pomiešala som

    Brokolicová hlava (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Asi polovicu syra som pokrájala na hranolky a napchala som do surovej brokolice, v pôvodnom rcp autorka karfiol trochu predvarila, urobila opačným koncom varechy diery, do nich napchala syr a akúsi divnú salámu, čo tam nastrkáte je na Vás, môže to byť aj šunka, alebo slanina a syr aký kto má rád.

    Brokolicová hlava (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do misky som dala nastrúhanú druhú polovicu syra, ja som použila eidam 45%, vajce, šalviu, citr. tymián a chilli papričku a urobila som z toho takú paltanicu

    Brokolicová hlava (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Brokolicovú hlavu som nasadila do pekáča na zemiaky a robila som patláma, patláma

    Brokolicová hlava (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Piekla som na 200° cca 45 min., treba odlsledovať podľa farby syra

    Brokolicová hlava (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Príloha: dip z kyslej smotany a paradajkový šalát

    Brokolicová hlava (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mariamka
robim tak ten karfiol, predvarim, napcham do neho syr, sunku, slaninu, oblejem besamelom dam zapiect, je to dobre, finta dat to zapiect so zemiakmi nema chybu same dobre vychytavky :)
kika1212
no to je výborné, a je po probléme. Práve včera som kúpila brokolicu, a zajtra (nedeľa - nenedeľa) bude takýto obed. Výborne ťa inšpiroval kamarát a Ty si veľmi chutne pripravila. Pozdravujem obidvoch...:)
havino
ja som už tiež takto piekla, ale karfiolovú hlavu, zemiaky som zvlášť a veru, že som aj na to pozabudla, ale že úplne, chutné jedlo, urobím v týždni
staja
Chválim, ukladám, vyskúšam - brokolicu teraz nemám,
ale 5* dám.
zuzkabluzka
velmi sa mi tento recept paci, ja pri mojej dvojrocnej nezbednici neviem, kde mi hlava stoji, preto velmi kvitujem Tvoju hlavu :) (brokolicovu), vsetko v kope, rychle, chutne, jednoduche :)
elysa
mám rada karfiolovú hlavu, ale najbližšie asi nastrkám do brokolice...super....
irenaw
tu ani bešamel variť netreba? super! "upečie sa to samo" ide bez debaty do poradovníka :-)
radost
uložím si...
nedovolí mi priložiť link-kde som ten recept už v septembri videla..a pozabudla..vraj-reklama..
salinka
Pekne si to napatlala:-) Určite je to výborné!
afataga
tak som tusim objavila teplu vodu :-))) netusila som, ze je to znamy rcp, dakujem za mile slova
@mariamka ja sa vzdy snazim ulahcit si zivot
@kika1212 , @havino a @staja tak dobru chut :-)
@izabella929 ono je to vlastne zapekanie, len tak inak
@zuzkabluzka no to si viem predstavit :-), asi by sa tie zemiaky mohli dat aj surove, je to este menej roboty
@elysa my mame radsej brokolicu
@irenaw skoro samo :-)
@radost kludne daj ten link, ved tu sa linkuje jedna radost, ani ja sama neviem, odkial rcp pochadza, kamarat mi to vzdy posiela vo worde
@salinka snazila som sa :-)
iva63
veľmi dobrý nápad, super si to vymyslela, recept som si uložila do kk a vyskúšame čo najskôr-:)
margaretka28
Ty si ale múdra hlava, ked si takú dobrú hlavu vymyslela, recept hodný vyskúšania-kk
radost
@afataga
ten link mi vždy vyhodí..:-)
daj si:zapekaná karfiolová hlava...a nájdeš
som rada tvojmu receptu-bo si ho môžem uložiť-a nezabudnem..
radost
@irenaw
nie je to dôležité..len neviem pochopiť-prečo mi ten link stále vracia-že-reklama..je to stránka-a recept-bývalej varecháčky...zaujal ma..len som naň zabudla..tak som vdačná @afataga- že ho dala-bo si môžem uložiť-nezabudnúť-urobiť..už som taká =zábudlivá hlava=...:-)
afataga
@radost mas pravdu, nasla som, ale neda sa ten link pridat, bud rada, ze len zabudliva hlava a nie karfiolova :-)
@gordonko dakujem
marianne
mam peknu hlavu karfiolu,po par upravach idealny recept pre mna...dik
radost
@irenaw
dievča zlaté-nemám ti čo prepáčiť..túžim v tejto chvíli túto hlavu opáčiť..:-)
najprv musím kúpiť..potom spraviť-by chuťové bunky mohli svoj sviatok sláviť..:-)
peter48
Tohoročná bláznivá jeseň ma párdňovými rannými mrazmi pripravila o cca 30 kg paradajok, 10 kg papriky a pod., ale mi priniesla neskutočnú úrodu brokolice. Takže veľmi rád skúsim zas čosi iné, z tejto zeleniny, na ktorú som tento rok konečne presvedčil aj syna. Niečo chutné, bez mäsa sa vždy hodí, hlavne keď to nie je do omrzenia stále opakovanie pár receptov.
marianne
uz sa karfiol pecie,pridam aj foto,ak stihnem..
a tie upravy: par minutiek som ho obvarila.Vyborne sa to tam pchalo:-)) Pre pokoj v rodine som dala domacu klobasu a oravsku slaninu.Mam vyborny udeny ovci syr,ten tam siel tiez.Ale nakoniec som do rozslahanych vajec dala bylinky,sol,korenie a lahodkove drozdie.Bez syra.Drahemu potom,posypem porciu zvlast uz pri servirovani.Ja tie syrove capice nemam rada. Budeme mat s ryzou basamati od @methi.V poslednej dobe sa jej nemozem dojest. Uz sa nemozem dockat.:-)
marianne
Muz ohrdol moju ryzu a mal k tomu varene zemiaky s tatarkou a povedal a ze mam odkazat,ze dobry napad to bol,ta klobasa a slaninka divy s tym spravila,vonave to bolo..


boise
iiiha, uuuha, toto vyskúšam, perfektný nápad!!! Ďakujem ;)
afataga
@marianne dakujem za foto, dobre si vylepsila, ja som tiez mala v plane nabuduce so slaninou, ale chcela som to vyskusat iba so syrom, a to drozdie mna osobne moc neuchvatilo, tak uz podla vkusu kazdeho sudruha :-), ono je to variabilne, kazdy si moze napchat co chce a pouzit bylinky ake ma rad
@boise dakujem, vyskusaj
boise
@afataga no hneď zajtra idem na to, aj keď som mala iné plány, toto má prednosť :) mäso počká do štvrtku... ;) už teraz viem že to bude dokonalééé...
marianne
@afataga namiesto lahodkoveho drozdia moze byt aj obycajna struhanka,mne sadlo,ja ho pouzivam namiesto nej,ani doma neprotestuju,ba naopak.
Ale 5* som Ti zabudla dat:-)) zasluzis si,lebo napad je toto vyborny,ba exelentny,uz sa babrat teda s obalovanim nebudem...:-)
lusinkab
Tak to je teda napad za vsetky drobne :-) my mame radi aj brokolicu aj karfioil a niekedy treba aj nieco na rychlo urobit a tento recept je bezchybny :)
afataga
@boise pri tvojej sikovnosti nepochybujem, ze to bude dokonaleee :-)
@marianne ja tie syrove capice tiez moc nemam v laske, hlavne na mase a pod tym broskyna :-), ale sem sa mi to zdal dobry napad, to lahodkove drozdie nepoznam, to je ine ako normlane? mam totiz este zo skolky desive spomienky na drozdovu natierku :-), so struhankou si to viem predstavit a dakujem za velky voz :-)
@lusinkab davno som ta nevidela, som rada, ze si nezhorela :-), dakujem, ale nie je to moj napad, len realizacia
marianne
Toto je ono,mne vobec nepripomina drozdie ani chut a ani doma to nepostrehli, ale z drozdia to asi vyrabaju.:-) Je to taka konzistenciou slansia struhanka,ktora ma vela vitaminu B.Kupis v kazdom obchode so zdravou vyzivou...dochucujem s tym polievky,natierky a namiesto struhanky.Jedla na slano.
 www.bio-obchod.sk/produkt-158/lahodkove-drozdie.htm...
irenaw
hneď som si predstavila ako si zložím čiapku a tam broskyňa s plátkom syra, nemôžem si pomôcť, to sa mi deje samé... tuším to ani ja nemusím, rehocem sa ako kôň :-))) ale prihováram sa za lahôdkové, nenadarmo sa tak volá, pošlem ti kúsok? vždy ho môžeš vysypať do záhrady ako hnojivo ;-)
afataga
@marianne dakujem za nazornu ukazku, mozno sa odhodlam a kuknem v nejakom obchodiku, ale mozno sa neodhodlam :-) este neviem
@irenaw ked som si znova precitala, co som napisala, ani sa nedivim tvojej predstave :-), tak to sme še pobavili :-), no sak co budes trocharit, posli cele balenie, mam co pohnojit :-)
lusinkab
:-) o do mna su poziare daleko jedine take cunami keby prislo potom by bol problem :-)))) ale nie akosi praca mi dava zabrat a ked mam trosku casu aj pocasie je uz pekne tak som radsej mimo PC :-))))
lusinkab
@mariannne :-))))))) ja som to minule kupila u nas s tym,ze to bolo v jednom obchode kde si vsetko naberas sama na grami .... citam yeast (drozdie) super cena tak som si nabrala. Prisla domov urobila chleba normalne a nic.... nekysne.... nic sa nedeje :-))))) no a potom prisiel ujo google na rad a zisitila som,ze to je na nieco ine ako som si predstavovala :-))))
afataga
@lusinkab ty si mi vlastne odpovedala na nepolozenu otazku :-), som sa chcela opytat, ci sa to da pouzit aj ako normlane drozdie, ale nechcela som vyzerat ako debil :-))) dakujem
lusinkab
......a ani za toho frasa :))))) a ja taka nadsena aku dobru kupu som urobila :-)))) lebo normalne kupujem susene drozdie alebo v tom istom obchode klasicke cerstve.... tak som si zasoby asi tak na rok zobrala ;-)))))) oni pisu ,ze si to mozes pridat do polievok,omacok ,smoothie :-) alebo do vsetkeho pre zdravy zivotny styl :-))))
marianne
za tu cenu,no nekup to:-)))))
viem,ze kto nemoze solit,tak ho tiez pouzivaju....
lusinkab
:-)))) no to je dobry napad :-))) @afataga precisti ,vylieci :-)))) kamoska pride v decembri tak hadam aj nejaku tu slivovicku donesie a kedze je vegetarianka tak jej urobim tuto hlavu :-))))
marianne
len ci mas Tolko slivky ako ma @lusinkab drozdia,ked tak dobre nakupila:-)) ale neboj,nenecham Ta v stychu,aj ja donesiem nejaky ekrazit...
afataga
@marianne ked hral Bonda Brosnan, to bolo ine kafe, potom najali toho hnusneho blondaka, uz niet na co pozerat :-)
no sak dojdi, ja ti ju dam do richtiku :-) neboj :-)
irenaw
počkať, ten posledný je príšerný a ten prvý sa za mladi tiež veľmi neblysol... ale nehovorím medziobdobie malo aj svetlé chvíľky, len keby to neboli také ... ale tie piesne k bondovkám mám rada ;-)
irenaw
to sme už prešli od hlavy k pečeni?... no aspoň, že to máme čím vydezinfikovať :-D
margaretka28
dievčence ak nemáte náhradnú pečeň, tak postačí aj PESTREC MARIANSKY a dostať ho aj v tabletkách :-)
afataga
@margaretka28 no este ta mame, kto by nam tak dobre poradil? pridas sa? :-)
@irenaw dones za vrece, clovek nikdy nevie kolko budeme dezinfikovat :-)))
marianne
a ja pomlete zrno,namocime do slivky,dame rady...:-)) a je zachranena..
margaretka28
ved akurát premýšľam, že od toľkého chlastu už musí bolieť hlava aj tú brokolicu, hádam nám to prepáči :-)
irenaw
už ma bolí hlava aj z tých preblikávajúcich Bondov :-)))
irenaw
veď toto, že sa mi ani veľmi nechce na žiadneho a oni stále blikajú :-)))
irenaw
len mám rada, keď ma chlap rozosmeje a títo furt riešia vyhynutie celého ľudstva, to je na depku ;-) po pol litri budú aj dvaja Brosnanovia :-)))
mariamka
no nestiham vas citat od rana dzifcence, jak ste sa rozkokosili nad tou hlavou :) @iren ma pravdu, inak mne sa pacil aj Timoty.D v roli 007
janger
Pozerala som, ze kolko komentarov k jednemu receptu, reku to musi byt nieco vynimocne...Tak som nakukla...No co ste tu vsetko prebrali, dievcata :-) !? No kedze nemam nic proti syrovym capiciam, mam rada aj karfiol, aj brokolicu, paci sa mi Roger Moore a tiez aj Brosnan...A okrem toho som mala nahodou doma brokolicovu hlavu, tak som si povedala, ze vyskusam. No, trosku som nieco zmenila, ale musim povedat, ze pacilo sa mi to velmi. Kedze som mala malo casu, tak som brokolicu trosku predvarila, zemiaky som nerobila. Do brokolice som nenapichala kusky syra, zdalo sa mi trosku moc 300g syra na jednu hlavu. Tak som spravila len tu patlanicu (syr, vajce, sezamove zrnka, trosku bruschetta korenia) a to som ponatierala na hlavu a pustila aj medzi ruzicky. Pod brokolicu som dala este mrkvu (lebo som nahodou prave kupila), potom som to zapiekla v rure a vyborne sme sa najedli. Druhykrat skusim aj s karfiolom a tiez aj so zemiakmi. Dobry recept. Dakujem.
janger
Pokusim sa pridat aj fotku, ale nejako sa mi v pslednej dobe nejako nedari s Picasa...Takze neviem, ci to pojde...



marianne
No, ale ci mas @janka rada aj slivovicu a lahodkove drozdie,lebo to tu je strasne dolezite pri tomto recepte:-)
eviana
S karfiolom som tento recept už videla, ale s brokolicou sa mi to páči oveľa viac aj keď mám rada obe tieto zeleniny. Veľmi chválim zjednodušený postup a la v jednom hrnci všetko, Ty to vieš vždy tak efektívne vymyslieť @afataga :)
janger
@marianka , :-))), no dobra slivovicka nie je zla...O tom lahodkovom drozdi, no to neviem, este som neskusala ...Citala som niekde, ze aj v tom je vlastne skryty glutamat, vo vsetkych tych kvasnicovych lahodkovych produktoch...Niektori ludia su odporcovia glutamatu, ale si neuvedomia, ze aj v tom je skryty...Nuz a to jedia a myslia si, ze je to zdrave...Nuz ale glutamat je pomaly uz vo vsetkom.
marianne
no to si mi teda @janka dala a ja ze bohviejako sa ja zdravo nestravujem:-))... no co,uz len ta slivovicka ostava...
afataga
@janger no veru, same dolezite veci sme tu vcera riesili :-) a medzi inym aj trochu recept :-), tiez si to dobre poriesila, som rada ze chutilo, no ale naozaj mi chces tvrdit, ze to ohnute na tanieri je mrkva??? :-)))
@marianne tusim ze ta slivovica povysila na dolezitosti :-), uz fakt asi len ta nam zostava na zdravie :-)
@eviana dakujem
janger
@marianka , no ja neviem, co je pravda a co nie...Uz si to presne nepamatam, ale bolo to nieco v tom zmysle, ze kvasnicovy extrakt obsahuje glutamat. A na balicku - zlozeni 'zdravych potravin' vyznie kvasnicovy extrakt lepsie, ako ked tam napisu, ze to obsahuje glutamat. Nuz ale to mas ako so vsetkym, mas odporcov a zastancov, clovek je uz niekedy z toho somar...@afataga , mrkva bola skryta pod brokolicou, kusok vidis, len dobre pozeraj ;-). A to ohnute, to bolo najprv zatocene, dlhe, asi 50 cm. Ja som si odrezala henten kusok, mne to stacilo :-)...A nazdravicko so slivovickou! Tusim idem pozriet, ci este mame :-).
staja
@afataga , výborný recept, dnes som to robila z karfiolu a nemalo to chybu. Ďakujem za rcp.
margaretka28
Vyskúšala som som, len som nemala peknú brokolicu, ale len také menšie brokoličky, tak som to len dala do zapekacej misky a urobila podľa tvojho receptu, bolo to výborné a zjedol dokonca aj malý a ten inak brokolicu nemusí, takže vdaka za recept :-)
kukulienka71
@afataga ,práve sa mi pečie v rúre,ale karfiolová hlava,čo dnes pridala @zuzula2.Dala som všetko surové,napchala som slaninu a syr,tak uvidím,či dobre navarím:-))Brokolicu mám ešte radšej,bude nabudúce,teraz som mala doma karfiol...Krásne foto máš!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia