Zubáč s bramborovozelerovou kaší a šampiňonovým bešamelom fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 25. októbra 2013
Zubáč s bramborovozelerovou kaší a šampiňonovým bešamelom (fotorecept)
Foto: gordonko

.. včera som dostal ,,pána ZUBÁČA,, to je ,,král,, medzi našimi sladkovodními rybami

60 minút
príprava
30 - 40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
5 - 6 PL
1 ks
Príloha:
Bešamel:
250 g




Postup

  1. 1

    potrebné suroviny

    Zubáč s bramborovozelerovou kaší a šampiňonovým bešamelom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    hladkú múku si premiešame zo solou , drcenou rascou a červenou mletou paprikou

    Zubáč s bramborovozelerovou kaší a šampiňonovým bešamelom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na ZUBÁČi si spravíme zátezy a obalíme v namiešanej múke

    Zubáč s bramborovozelerovou kaší a šampiňonovým bešamelom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    do zárezou striedavo vkladáme anglickú slaninu s kúskom cibule a citron ...poprípade kúsok vnaťky

    Zubáč s bramborovozelerovou kaší a šampiňonovým bešamelom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pomali robím na masle s trochou oleja

    Zubáč s bramborovozelerovou kaší a šampiňonovým bešamelom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...prevrátené

    Zubáč s bramborovozelerovou kaší a šampiňonovým bešamelom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    varím zemiaky zo zelerom a petržlenovou vnaťkou

    Zubáč s bramborovozelerovou kaší a šampiňonovým bešamelom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    šampiňony na masle so zbytkom anglickej slaniny

    Zubáč s bramborovozelerovou kaší a šampiňonovým bešamelom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pridáme hladkú múku a premiešame

    Zubáč s bramborovozelerovou kaší a šampiňonovým bešamelom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    riedíme poctivým mliekom a necháme prejsť varom

    Zubáč s bramborovozelerovou kaší a šampiňonovým bešamelom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    zliaté zemiaky zo zelerom a vnaťkou , pridáme maslo trochu mlieka a urobíme piré + trochu čerstvej vnaťky

    Zubáč s bramborovozelerovou kaší a šampiňonovým bešamelom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    už odobrate

    Zubáč s bramborovozelerovou kaší a šampiňonovým bešamelom (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ... dietnejšia verzia

    Zubáč s bramborovozelerovou kaší a šampiňonovým bešamelom (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    ale moja je tato ...s výpekom ...mňam DOBRÚ CHUŤ

    Zubáč s bramborovozelerovou kaší a šampiňonovým bešamelom (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

evusik
Zubáč je vskutku kráľovnou našich vôd a ty si ju aj tak pripravil, zo všetkou úctou... takú dochutenú múku aj ja používam na ryby, presne ako ty, stačí soľ, rasca a trochu č.papriky.... keby som mala zubáča tiež by som ho pravdepodobne pripravila len takto jednoducho a aj keď by som sem tam niečo zmenila alebo vynechala myslím si, že tvoj recept je dobrý a že ste si doma pochutili... aj foto lákavé :-)
kimlo
Zubáč je najlepšia ryba akú som kedy jedol, niekto tvrdí že úhor, ale toho som ešte nejedol..výborný recept. 5*
paploska
výborný recept :-) už len zohnať zubáča. niekedy sme ich mali, ale dedkovia už nie sú :-(
tatranocka
U nás sa robí bez rasce,pravdou je,že nám chutí viac ako pstruh,mäso je hutnejšie.A úhor @kimlo mne pripadá mastný.Ďalší favorit je šťuka.Nakoniec,každá rybka,keď sa dobre pripraví.Aj fašírky z plevelných rýb môjho deda boli vynikajúce.
elysa
aj u mňa je zubáč kráľ, je to výborná rybka... @kimlo úhor mne teda vôbec nechutil...
paeva
tak aj ja idem robiť zajtra zubáča z vlastného chovu. do múky nedávam soľ, osolím porcie a potom dám do múky. v múke mám papriku aj štiplavú, trocha ml.čierneho korenia a rascu.
a úhor? je to tiež dobrá ryba, ako píše tatranočka, je mastnejší, preto by sa mal dlhšie piecť, mäso je potom pekné modré, ale lepší je údený.
irenaw
zubáč je naozaj skvelý, aj takto by som si dala. a najradšej filet bez múky na cesnakovom masle. btw aj údený úhor bol lahôdka ;-)
eviana
Výborná rybka taký zubáč... aj keď podľa mňa je ostriež lepší, len ťažko dostupný a chlap už na ryby prestal chodiť... škoda veru, takéto fajné jedlo by bodlo... chválim, mňam :)
salinka
Veľmi pekne spracovaný recept! Ja milujem všetky ryby, akurát včera sme mali candáta. Tvoj recept si uložím do pamäte!
pusta
zubáč je úžasná ryba s chutným bielym mäskom, vynikajúco si túto delikatessu pripravil :P
5+
pusta
@salinka , a nie je náhodou candát iný názov pre zubáča? len sa pýtam, lebo tak akosi sa mi marí...
vie to niekto na sicher?
pusta
@salinka , práve mi priateľ vraví, že candát=zubáč, potom aj ty si mala túto úžasnú rybku :-))).
super.
salinka
@pusta , no vidíš, to som ani nevedela. Ryby na pohľad nerozoznám, dostala som ho do ruky s tým, že je to candát. Ja sa hlavne teším, keď mám na tanieri niečo, čo malo chvost a plutvy:-)
tatranka
Krásny recept.Veľmi pekne spracovaný.Len ráz som jedla zubáča a je to veru lahôdková ryba.
pusta
@peter0766 , viem, že máš pravdu na 100%. dávnejšie som mala o tom siahodlhú diskusiu práve na topreceptoch,cz a podaktorí uviedli ako zdroj správnosti prekladače z rôznych jazykov do češtiny a vznikol jeden neskutočný hokej ...
aj dnes som pozrela prekladač zo slovenčiny do češtiny a zubáč=okoun, čo je nezmysel. :D
správnym vodítkom a pravdivým je latinský názov ryby. :-)
pusta
len pre upresnenie:
pre tú istú rybu
český odborný názov je candát obecný = latinsky: Sander luciopera
slovenský odborný názov je zubáč veľkoústy = latinsky: Sander luciopera
maskrtka
musím pochváliť zubáč je pripravený na 1**** milujem túto rybu a tvoj receptik urcite ukladam :))
jujoska
perfektna priprava jednej z najlepsich ryb u nas, kiez by sme sa vedeli castejsie dostat k cerstvej




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia