Zubáč s bramborovozelerovou kaší a šampiňonovým bešamelom fotorecept
Foto: gordonko
.. včera som dostal ,,pána ZUBÁČA,, to je ,,král,, medzi našimi sladkovodními rybami
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
potrebné suroviny
-
2
hladkú múku si premiešame zo solou , drcenou rascou a červenou mletou paprikou
-
3
na ZUBÁČi si spravíme zátezy a obalíme v namiešanej múke
-
4
do zárezou striedavo vkladáme anglickú slaninu s kúskom cibule a citron ...poprípade kúsok vnaťky
-
5
pomali robím na masle s trochou oleja
-
6
...prevrátené
-
7
varím zemiaky zo zelerom a petržlenovou vnaťkou
-
8
šampiňony na masle so zbytkom anglickej slaniny
-
9
pridáme hladkú múku a premiešame
-
10
riedíme poctivým mliekom a necháme prejsť varom
-
11
zliaté zemiaky zo zelerom a vnaťkou , pridáme maslo trochu mlieka a urobíme piré + trochu čerstvej vnaťky
-
12
už odobrate
-
13
... dietnejšia verzia
-
14
ale moja je tato ...s výpekom ...mňam DOBRÚ CHUŤ
a úhor? je to tiež dobrá ryba, ako píše tatranočka, je mastnejší, preto by sa mal dlhšie piecť, mäso je potom pekné modré, ale lepší je údený.
5+
vie to niekto na sicher?
super.
aj dnes som pozrela prekladač zo slovenčiny do češtiny a zubáč=okoun, čo je nezmysel. :D
správnym vodítkom a pravdivým je latinský názov ryby. :-)
pre tú istú rybu
český odborný názov je candát obecný = latinsky: Sander luciopera
slovenský odborný názov je zubáč veľkoústy = latinsky: Sander luciopera