Tekvicový nákyp s klobásou fotorecept

Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 24. októbra 2013
Tekvicový nákyp s klobásou (fotorecept)
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
2 ks
100 ml
 (rozmarín, tymián, majorán)
50 g
200 g




Postup

  1. 1



    Na tuku speníme cibuľu, cesnak, bylinky, čili a rascu. Pridáme nastrúhanú tekvicu a na väčšie kúsky pokrájanú klobásku, osmažíme dozlata.

  2. 2



    Zmes necháme vychladnúť, primiešame vajcia a smotanu, preložíme do nádoby vystlanej papierom na pečenie.

  3. 3



    Pečieme približne 30 minút pri teplote 170 stupňov. Necháme dobre vychladnúť.

  4. 4

    Vareškov tip: Tekvica sa v ostatnom čase stala veľmi obľúbenou surovinou. Pri varení zvážte, aký druh sa na čo hodí, niektoré tekvice sú lepšie na pečenie, iné zasa na prívarky alebo do koláčov.

Diskusia k receptu

mezi
Odporúčam vymeniť klobásku za swarzwaldskú šunku, v pohode postačí 100g
peto55
Doporučujem, je to skutočne chutné. Myslím, že by sa to dalo
použiť s akýmkoľvek mäsom. Vďaka za recept (ostalo mi zopár
tekvíc).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia