Tekvicový nákyp s klobásou fotorecept
Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 24. októbra 2013
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 24. októbra 2013
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na tuku speníme cibuľu, cesnak, bylinky, čili a rascu. Pridáme nastrúhanú tekvicu a na väčšie kúsky pokrájanú klobásku, osmažíme dozlata.- 2
Zmes necháme vychladnúť, primiešame vajcia a smotanu, preložíme do nádoby vystlanej papierom na pečenie.- 3
Pečieme približne 30 minút pri teplote 170 stupňov. Necháme dobre vychladnúť.- 4
Vareškov tip: Tekvica sa v ostatnom čase stala veľmi obľúbenou surovinou. Pri varení zvážte, aký druh sa na čo hodí, niektoré tekvice sú lepšie na pečenie, iné zasa na prívarky alebo do koláčov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
použiť s akýmkoľvek mäsom. Vďaka za recept (ostalo mi zopár
tekvíc).