Foto: salinka
Jedlo ma zaujalo v reštaurácii kvôli svojmu názvu. Následne sa mi zapáčil tvar, aj chuť. Príde vhod, keď máte väčší počet stravníkov a nestíhate Zobraziť celý popisJedlo ma zaujalo v reštaurácii kvôli svojmu názvu. Následne sa mi zapáčil tvar, aj chuť. Príde vhod, keď máte väčší počet stravníkov a nestíhate robiť minútky:-)
Postup
-
1
Na oleji speníme cibuľu nakrájanú na kocky, pridáme ryžu, popražíme. Zalejeme vodou, osolíme a necháme prikryté 20 minút variť.
-
2
Kuracie rezne osolíme, okoreníme a prudko opečieme z oboch strán. Ukladáme na plech.
-
3
Mäsko zakryjeme šunkovou salámou. Teraz príde rozhodujúci moment! Musíte sa rozhodnúť, či chcete ponúknuť jedno-, alebo dvojhrbú ťavu. Podľa toho ukladáme počet ananásových krúžkov. Na ananás položíme kôpku ryže a prikryjeme plátkovým syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút, odokryjeme a necháme ešte zapiecť.
-
4
Keďže príloha je už zakomponovaná v jedle, podávame so zeleninou. Dobrú chuť:-)
@masiar , dík. Ale myslím, že ty by si to s tvojou profesionalitou zmákol cez malú prestávku:-)
@pusta ďakujem , veď tak, aj oči jedia. (Divinu už mám, ešte raz dík za tip:-)
@sovka ďakujem pekne, vážim si pochvalu!
Vyskúšaj, je to chutné.
skus s cibulou a sunkou, alebo slaninou a udenym syrom
varecha.pravda.sk/recepty/tavie-hrby-fotorecept/24021-rec...