Plnené kuracie stehienka - Пълнени пилешки копанчета fotorecept
Foto: alex37
Tento recept som našla u vynikajúcej mladej bulharskej kuchárky, tak som a Vám ho sem priniesla ako inšpiráciu.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
kuracie stehienka vykostíme, a to tak že ich narežeme na hrubej časti okolo kosti a stiahneme, a odrežeme nad chrupavkou.
-
2
pripravíme si všetky, umyjeme ich a z kostí si môžeme spraviť vývar, napr. aj na ryžu alebo na polievku.
-
3
pripravíme si zeleninky mrkva, cukina žltá /pre efekt by bola krajšia zelená/ a celer.
-
4
stehienka nasolíme, okoreníme, naplníme, pokvapkáme olivovým olejom a kvapkou vody na plech, dáme piecť zakryté alobalom 45´ pri 200°C. Potom odokryjeme a upečieme do červena /kto má použije funkciu gril/
-
5
a je hotovo ugrilované. Príloha ryža naturál varená vo vývare z kostí s pridaním soli cca 45´, kým nezmäkla. Môžeme zaliať syrovou omáčkou.
@eviana , dakujem tiež :-)