Zapečená pečená cukina
Krásné, veliké cukiny které se zdánlivě už nedají jíst jsou velice chutné a jedlé v téhle...
Mliečna karamelová ryža
Výborný recept pre ľudí s fantáziou, na ktorom sa môžte vyblázniť, kombinovať rôzne chute a...
Pečená koreňová zelenina so závitkami z lososa
Rcp som zostavil tak na rýchlo až „živelne“ a nafotografoval som iba jeho druhú, jednoduchšiu, ...
Chlebový puding s rumovou polevou
Bread and Butter Pudding with Rum Butter sauce je originalny nazov tohto chutneho jedla ...
Sviečková z bravčového karé
Sviečková... nepravá... taká moja :) Večer som si z mrazničky vytiahla bravčové karé, keď sa mi...
Králičí chrbát s krupotom a hríbmi
Kuchyňa valašských prababičiek stelesňuje dnešné trendy – spojením s prírodou a ročným obdobím, so skromnosťou, ...
Dusené bravčové pliecko s vajičkovo-uhorkovou omáčkou
Keď nemám hovädzie mäso na Španielskych vrabcov, tak robím podobné z bravčovej lopatky. Je to...
Baraní perkelt s červeným vínom
Dostala som krásnu baraninu. uvažovala som , ako ju ako prvú urobiť... napadol ma iba...
Kurací perkelt so špenátovými šúľancami
Komerčný recept<br /> Hoci zima tento rok prichádza pomaly, máme čoraz viac chuť na jedlá, ktoré...
Zapečený ružičkový kel s chrumkavou zemiakovou krustou
Inšpirácia na internete, dúfam, že vám bude rovnako chutiť ako nám.
Gladiátorská pochúťka
Toto jedlo som nazvala "gladiátorským" preto, lebo obsahuje veľa rastlinných bielkovín, ktoré sú ľahko stráviteľné...
Šošovica na marocko-alžírsky spôsob
Na dovolenke v Maroku som toto jedlo ochutnala a chutilo tak vynikajúco, že som si ho...
Amur v eintopfe
Sladkovodná ryba chuťovo podobná kaprovi sa u mňa ocitla naporcovaná na podkovičky. Pripravila som ju netradičným...
Ryžové rezance na čínsky spôsob
Skúšala som ich po 1. krát a boli výborné:) Kto ich chce polepené ako mám ja,...
Škoricové fašírky v rajčinovej omáčke
Hovädzie mäso, parmezán, vajce, strúhanku, pretlacený cesnak, sol, cierne korenie a...
Baklažán s mozzarellou a grilovanou zeleninou
Baklažán nakrájame na plátky a osolíme a opečieme na panvici. Vyberieme a poukladame naň plátky mozzarelly....
Striasky - zemiaky s kyslou kapustou
Striasky sa v našej rodine pripravujú v zimnom období pretože v sezóne je akurát kyslá kapusta a...
Zdravé hokkaido rizoto
Na olivovom oleji osmažíme cibuľu, keď je skoro hotová pridáme cesnak, orestujeme. Pridáme tekvicu...
Plnená roláda z mletého mäsa
Vajíčka si uvaríme, olúpeme. K mletému mäsu pridáme 1 celé (neuvarené) vajíčko, korenie podľa...
Kapustnica, ako ju varila moja mama
Spomenula som si na kapustnicu, ako ju varila moja mama. Vždy mi chutila...