Foto: natley
Jednoduchý a rýchly recept.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme variť špagety. Na olivovom oleji speníme cibuľu, osolíme, aby pustila šťavu. Pridáme nastrúhaný cesnak, množstvo podľa chuti.
- 2
Pridáme tuniak aj so šťavou a posypeme trochou vegety. Chvíľku miešame na miernom ohni, aby sa chute spojili.
- 3
Pridáme 4 veľké lyžice paradajkového pretlaku, množstvo si upravíme podľa toho, koľko chceme omáčky. Ak je treba, riedime trochou vody. Pridáme vegetu, cukor a sušenú bazalku. Zakryjeme a na malom ohni necháme zovrieť.
- 4
Špagety scedíme a pokvapkáme olivovým olejom. Do paradajkovej zmesi pridáme smotanu, aby bola farba pekne oranžová. Scedené špagety pridáme ku omáčke a na miernom ohni poriadne premiešame. Podávame s čerstvou zeleninou a posypeme trochou sušenej bazalky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V živote si to nejedol a hneď píšeš, že je to gebudzina...
Su výborne! Dávam aj čerstvé paradajky a olivy. Mňamka!!!