Tuniakové špagety

natley - bez fotkynatley, 7. júna 2016
Tuniakové špagety
Foto: natley

Jednoduchý a rýchly recept.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
4 PL
1 ks
2 strúčiky
250 g vo vlastnej šťave
200 ml




Postup

  1. 1

    Dáme variť špagety. Na olivovom oleji speníme cibuľu, osolíme, aby pustila šťavu. Pridáme nastrúhaný cesnak, množstvo podľa chuti.

  2. 2

    Pridáme tuniak aj so šťavou a posypeme trochou vegety. Chvíľku miešame na miernom ohni, aby sa chute spojili.

  3. 3

    Pridáme 4 veľké lyžice paradajkového pretlaku, množstvo si upravíme podľa toho, koľko chceme omáčky. Ak je treba, riedime trochou vody. Pridáme vegetu, cukor a sušenú bazalku. Zakryjeme a na malom ohni necháme zovrieť.

  4. 4

    Špagety scedíme a pokvapkáme olivovým olejom. Do paradajkovej zmesi pridáme smotanu, aby bola farba pekne oranžová. Scedené špagety pridáme ku omáčke a na miernom ohni poriadne premiešame. Podávame s čerstvou zeleninou a posypeme trochou sušenej bazalky.

Diskusia k receptu

johnst
Toto mi pripada, ze varil psicek s macickou kasicku. Vymyslene gebudziny.
natinati
@johnst (10.6.2016 18:53)

V živote si to nejedol a hneď píšeš, že je to gebudzina...
Su výborne! Dávam aj čerstvé paradajky a olivy. Mňamka!!!