Dusené hovädzie rezne fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 10. júna 2016
Dusené hovädzie rezne (fotorecept)
Foto: babkamt
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
40 g
3 ks
60 g
1 ks
2 ks
2 pl




Postup

  1. 1

    Mala som 1,2 kg hovädzie zo stehna. Najprv som mäso zbavila tuku.

    Dusené hovädzie rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso som narezala na plátky. Štyri kusy som odrezala hrubé na 2 cm. Natrela som ich olejom a odložila do chladničky. Tie budú na inú prípravu. Zvyšok na 1 cm hrubé rezne. Vyšlo mi 6 kusov.

    Dusené hovädzie rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso som vyklepala, osolila, okorenila. Nakrájala som si údenú slaninu, očistila som si jednu cibuľu. Do misky som rozbila tri vajíčka. Na tanier som nasypala strúhanku.

    Dusené hovädzie rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozohriala som 2 pl oleja. Mäso som obalila v strúhanke, potom v rozšľahaných vajíčkach. Opiekla som ich.

    Dusené hovädzie rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Opečené som vyberala na tanier.

    Dusené hovädzie rezne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vo výpeku som opiekla údenú slaninu pokrájanú na kocky, potom som pridala jednu cibuľu. Nakoniec som do tlakového hrnca pridala opečené mäso. Zaliala som ho vývarom, ktorý som varila k obedu. Dala som tri naberačky, čo je asi 3 dcl. Pridala som aj nakrájanú zaváranú uhorku. Mäso som dusila 40 minút.

    Dusené hovädzie rezne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Recept pochádza zo starého kalendára. Papier je už zažltnutý, takže je staručký. Mäso sa malo piecť v rúre. Ja som však zvolila tlakový hrniec. Mäsko bolo mäkké. K mäsu som spravila cestovinu a čerstvý hlávkový šalát.

    Dusené hovädzie rezne (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Hmm, taková dobrotka, určo fantasticky voňavá a měkoučká! Bezvadný oběd se ti podařil! Hovězí mám ráda. Myslím, že máme stejný kalendář, jen ten můj je někde hodně zahrabaný. Díky za fajn receptík, nápad s tlakáčem oceňuji. Mávám!!
katka78
To vyzerá veľmi chutne, hneď by som si dala. Pripomína mi to školskú jedáleň, ale to nemyslím v zlom, práve naopak, u nás v nej varili výborne a tam som si aj obľúbila tarhoňu, ktorú milujem dodnes. Ešte je tam aj pekné srdiečko z listu šalátu, no láska na prvý pohľad :-)
jujoska
dalsia verzia obratenych reznov, takto na slaninke som este nerobila, ja v horcicovo-paradajkovej omacke. Ale co nie je, moze byt. Tiez robievam v papinaku, podla stareho receptu Hovadzie v kukte (ten nazov si dodnes pamatam a aj ho tak volame)
terinka55
Robím podobne. Ja bez uhorky, tu nemusím, ale to je vec chuti na každom :-) Fajnové jedlo, 5*****
mesiar50
Veľmi pekne a gustiózne pripravená hovädzinka.Šikulka si velká.
evanaaa
Tento recept, pôvodne - rezne naopak, sa robia z hovädzieho mäsa, ja som ich tiež podobne robila, ale v rúre, len som ich zaliala iba výpekom, boli mäkúčke, neskôr sa začali používať aj iné druhy mäsa a rôzne úpravy, zálievky......
babkamt
@Haji nechcelo sa mi zapínať rúru. Rozhodla som sa použiť tlakový hrniec. Tiež si odkladám staré kalendáre s receptami. @Spekacka je to starý známy recept. Som rada, že aj tebe chutí. @Katka78 tiež som si obľúbila tarhoňu. @Jujoska ja na tlakový hrniec nedám dopustiť. Je to môj verný obľúbený pomocník v kuchyni. Mám jeden menší a jeden väčší. @Terinka55 takže robievaš obrátené rezne aj ty:-) @Mesiar50 ďakujem za komentár. @Evanaaa Viem, že sa pôvodne robil len z hovädzieho mäsa. Mne sa nechcelo zapínať rúru:-) Ale naše kuchárky sú vynaliezavé, pri príprave dali mäso, ktoré bolo práve doma po ruke. Ďakujem všetkým za pristavenie pri recepte.
darka12
Tento recept som hladala par rokov. Robila som ho presne z toho kalendara a tuto stranku som z kalendara vytrhla a odlozila som si. Lenze som to nenasla. Dakujem za pridanie. Masko je fantasticke stavnate a makkucke.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia