Dusené hovädzie rezne fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 10. júna 2016
Dusené hovädzie rezne (fotorecept)
Foto: babkamt
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
40 g
3 ks
60 g
1 ks
2 ks
2 pl




Postup

  1. 1

    Mala som 1,2 kg hovädzie zo stehna. Najprv som mäso zbavila tuku.

    Dusené hovädzie rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso som narezala na plátky. Štyri kusy som odrezala hrubé na 2 cm. Natrela som ich olejom a odložila do chladničky. Tie budú na inú prípravu. Zvyšok na 1 cm hrubé rezne. Vyšlo mi 6 kusov.

    Dusené hovädzie rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso som vyklepala, osolila, okorenila. Nakrájala som si údenú slaninu, očistila som si jednu cibuľu. Do misky som rozbila tri vajíčka. Na tanier som nasypala strúhanku.

    Dusené hovädzie rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozohriala som 2 pl oleja. Mäso som obalila v strúhanke, potom v rozšľahaných vajíčkach. Opiekla som ich.

    Dusené hovädzie rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Opečené som vyberala na tanier.

    Dusené hovädzie rezne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vo výpeku som opiekla údenú slaninu pokrájanú na kocky, potom som pridala jednu cibuľu. Nakoniec som do tlakového hrnca pridala opečené mäso. Zaliala som ho vývarom, ktorý som varila k obedu. Dala som tri naberačky, čo je asi 3 dcl. Pridala som aj nakrájanú zaváranú uhorku. Mäso som dusila 40 minút.

    Dusené hovädzie rezne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Recept pochádza zo starého kalendára. Papier je už zažltnutý, takže je staručký. Mäso sa malo piecť v rúre. Ja som však zvolila tlakový hrniec. Mäsko bolo mäkké. K mäsu som spravila cestovinu a čerstvý hlávkový šalát.

    Dusené hovädzie rezne (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Hmm, taková dobrotka, určo fantasticky voňavá a měkoučká! Bezvadný oběd se ti podařil! Hovězí mám ráda. Myslím, že máme stejný kalendář, jen ten můj je někde hodně zahrabaný. Díky za fajn receptík, nápad s tlakáčem oceňuji. Mávám!!
katka78
To vyzerá veľmi chutne, hneď by som si dala. Pripomína mi to školskú jedáleň, ale to nemyslím v zlom, práve naopak, u nás v nej varili výborne a tam som si aj obľúbila tarhoňu, ktorú milujem dodnes. Ešte je tam aj pekné srdiečko z listu šalátu, no láska na prvý pohľad :-)
jujoska
dalsia verzia obratenych reznov, takto na slaninke som este nerobila, ja v horcicovo-paradajkovej omacke. Ale co nie je, moze byt. Tiez robievam v papinaku, podla stareho receptu Hovadzie v kukte (ten nazov si dodnes pamatam a aj ho tak volame)
terinka55
Robím podobne. Ja bez uhorky, tu nemusím, ale to je vec chuti na každom :-) Fajnové jedlo, 5*****
mesiar50
Veľmi pekne a gustiózne pripravená hovädzinka.Šikulka si velká.
evanaaa
Tento recept, pôvodne - rezne naopak, sa robia z hovädzieho mäsa, ja som ich tiež podobne robila, ale v rúre, len som ich zaliala iba výpekom, boli mäkúčke, neskôr sa začali používať aj iné druhy mäsa a rôzne úpravy, zálievky......
babkamt
@Haji nechcelo sa mi zapínať rúru. Rozhodla som sa použiť tlakový hrniec. Tiež si odkladám staré kalendáre s receptami. @Spekacka je to starý známy recept. Som rada, že aj tebe chutí. @Katka78 tiež som si obľúbila tarhoňu. @Jujoska ja na tlakový hrniec nedám dopustiť. Je to môj verný obľúbený pomocník v kuchyni. Mám jeden menší a jeden väčší. @Terinka55 takže robievaš obrátené rezne aj ty:-) @Mesiar50 ďakujem za komentár. @Evanaaa Viem, že sa pôvodne robil len z hovädzieho mäsa. Mne sa nechcelo zapínať rúru:-) Ale naše kuchárky sú vynaliezavé, pri príprave dali mäso, ktoré bolo práve doma po ruke. Ďakujem všetkým za pristavenie pri recepte.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia