Foto: mariamka
Netreba ho variť, špikovať, iba natrieť marinádou a upiecť. Ak máte radi exotickejšie chute, poďte skúsiť :)
porcie
príprava
na 200-180 °C
Suroviny
1 hlava stredne veľká |
|
1 ČL |
|
2 strúčik |
|
Na marinádu: | |
150 g |
|
2 štipka |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
podľa chuti |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Neviem ako u vás, ale u nás už sezóna začala. Ujko pred panelákom predával, tak som sa ulakomila :) Ale keďže ma nebaví vyprážať, hľadala som schodnejšiu cestu. Ono inšpirácií je dosť, ale väčšinou sa opakujú. Našla som takúto ľahučkú pečenú verziu. Sranda bola, že som si ju v práci uložila a doma nešiel net. Tak babo improvizuj!
- 2
Najprv si hlávku očistíme od listov, umyjeme, nasolíme a napatláme pretlačeným cesnakom. V miske zmiešame suroviny na marinádu a celú hlávku natrieme /najlepšie rukou a priamo na plechu/. Prosím vás, začnite odspodu, nie ako ja odvrchu lebo potom... no proste celí sme od toho :) Medzitým sa nám už rúra hreje na 200 °C.
- 3
Dáme do stredu rúry, ja som potom zmiernila na 180, ale piekol sa poctivo cca 50 min, potvora, kým bol mäkký, záleží od veľkosti. Robte proste skúšku ihlou. Na záver je dobré ho nechať "dogrilovať" s horným ohrevom. Vyjde vám takýto krásavec :)
- 4
Necháme ho trošku oddýchnuť, môžme medzi tým urobiť prílohu, ja som robila opekané zemiaky /mám tu takých "nenažrancov"/. Ale načo zabíjať chuť zemiakmi, stačí zeleninová príloha, nejaký ten dressing, chutí za tepla aj za studena. Budem rada, ak sa inšpirujete.
- 2
vies, ze som hladala, podla koho ho urobit, aby som nesuplovala? ) vratane enerrgizer, on ma inu marinadu, a je to aj skor, kedze kusky, diky za koment :)
Recept sa mi paci, najviac to tvoje "podanie". Uz som tiez nieco podobne skusala a vzdy sa podari to co sa tyka zeleniny.
:) hokej nehrozi, ale zajtra hrame s Walesom! predsa EURO2016, ja som sa uz preorientovala :), s rcp mas pravdu, da sa to kombinovat a da sa to zjest :) diik!
je to vlastne velmi variabilne, mozes si koreniny nakombinovat podla svojej chuti, mna zaujal ten jogurt /povodne grecky/ ako zaklad, ja som dala Zvolensky, kazdy je Zvolensky :) aj ja dakujem @Terinka55
Úžasné,gratulujem šikulka.
ze dakujem :)
@Tigi ved to! keby to volakto vyprazal za nas! moji chodia na denne menu v ramci prace a tam to je denno-denne do zunovania, tak som chcela nieco ine... snad ulahodis dcerke, daj vediet
@Afataga , @Janger diky baby
no ved v lete ani viac netreba :) díky Katuška, pekna pestra porcia,, aj ja pozdravujem :) @havino už len Ty si na rade :) :)
Mna picne! @havino ja ze sranda a ty taka akcia! a tusim si robila rovno porcovany, vyborny napad, aj sa skor upecie, aj sa marinada lepsie dostane, a fotka sa mi nahodou paci, tie prismahnute casti museli byt najlepsie:) mam radost, dakujem :)