Pikantný pečený karfiol fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 9. júna 2016 16:00
Ďalšie recepty »
Pikantný pečený karfiol (fotorecept)Foto: mariamka

Netreba ho variť, špikovať, iba natrieť marinádou a upiecť. Ak máte radi exotickejšie chute, poďte skúsiť :)

4-6
porcie
60 min
príprava
40-50 min
na 200-180 °C

Suroviny

1 hlava stredne veľká
1 ČL
2 strúčik
Na marinádu:
150 g
2 štipka
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
podľa chuti
1 ČL
1/2 ČL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Neviem ako u vás, ale u nás už sezóna začala. Ujko pred panelákom predával, tak som sa ulakomila :) Ale keďže ma nebaví vyprážať, hľadala som schodnejšiu cestu. Ono inšpirácií je dosť, ale väčšinou sa opakujú. Našla som takúto ľahučkú pečenú verziu. Sranda bola, že som si ju v práci uložila a doma nešiel net. Tak babo improvizuj!

  2. 2

    Najprv si hlávku očistíme od listov, umyjeme, nasolíme a napatláme pretlačeným cesnakom. V miske zmiešame suroviny na marinádu a celú hlávku natrieme /najlepšie rukou a priamo na plechu/. Prosím vás, začnite odspodu, nie ako ja odvrchu lebo potom... no proste celí sme od toho :) Medzitým sa nám už rúra hreje na 200 °C.

    Pikantný pečený karfiol (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme do stredu rúry, ja som potom zmiernila na 180, ale piekol sa poctivo cca 50 min, potvora, kým bol mäkký, záleží od veľkosti. Robte proste skúšku ihlou. Na záver je dobré ho nechať "dogrilovať" s horným ohrevom. Vyjde vám takýto krásavec :)

    Pikantný pečený karfiol (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme ho trošku oddýchnuť, môžme medzi tým urobiť prílohu, ja som robila opekané zemiaky /mám tu takých "nenažrancov"/. Ale načo zabíjať chuť zemiakmi, stačí zeleninová príloha, nejaký ten dressing, chutí za tepla aj za studena. Budem rada, ak sa inšpirujete.

    Pikantný pečený karfiol (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist