Foto: podravka
Komerčný recept<br /> Guľky z mletého mäsa spolu s cibuľou napichajte na špajdľu, podávajte s chutným Ajvarom a vychutnávajte si výborné jedlo pripravené pod Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Guľky z mletého mäsa spolu s cibuľou napichajte na špajdľu, podávajte s chutným Ajvarom a vychutnávajte si výborné jedlo pripravené pod holým nebom.
porcie
príprava
Postup
-
1
Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom a ochucovadlom pikant. Zmes poriadne premiešame a necháme postáť cca 30 minút.
- 2
Pridáme vajce, petržlenovú vňať a strúhanku. Celú zmes rukami premiešame, aby sa ingredience poriadne prepojili, a aby sa nám dali urobiť guľky.
- 3
Zo zmesi vytvarujeme menšie guľky. Červenú cibuľu nakrájame na väčšie časti (najlepšie štvrtiny) a potom ich striedavo s guľkami napichujeme na špajdle.
- 4
Pripravené ražniči grilujeme na grile alebo grilovacej panvici.
- 5
Na doplnenie chuti podávame s Ajvarom jemným alebo ikantným, s omáčkou podľa vašej chuti alebo teplým pečivom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu