Komerčný recept
Guľky z mletého mäsa spolu s cibuľou napichajte na špajdľu, podávajte s chutným
Ajvarom Podravka a
vychutnávajte si výborné jedlo pripravené pod holým nebom.
porcie
príprava
Suroviny
100 g |
|
800 g |
|
100 g |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 - 2 PL |
|
2 ks |
|
|
|
na potretie grilu |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom a Podravka ochucovadlom pikant. Zmes poriadne premiešame a necháme postáť cca 30 minút.
- 2
Pridáme vajce, petržlenovú vňať a strúhanku. Celú zmes rukami premiešame, aby sa ingredience poriadne prepojili, a aby sa nám dali urobiť guľky.
- 3
Zo zmesi vytvarujeme menšie guľky. Červenú cibuľu nakrájame na väčšie časti (najlepšie štvrtiny) a potom ich striedavo s guľkami napichujeme na špajdle.
- 4
Pripravené ražniči grilujeme na grile alebo grilovacej panvici.
- 5
Na doplnenie chuti podávame s Ajvarom jemným alebo ikantným Podravka, s omáčkou podľa vašej chuti alebo teplým pečivom.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu