Grilované rebierka

podravka - fotkapodravka, 3. júna 2016
Grilované rebierka
Foto: podravka

Komerčný recept<br /> Použite svoju fantáziu a zmiešajte med, šťavnaté mäso, čili papričky a cukor, všetko to zalejte čiernym pivom a vychutnávajte si skvelé grilované Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Použite svoju fantáziu a zmiešajte med, šťavnaté mäso, čili papričky a cukor, všetko to zalejte čiernym pivom a vychutnávajte si skvelé grilované jedlo.

4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

3 PL
2 ks
3 PL
9 PL
100 g
2 strúčiky
20 g
1 ks
1 KL
300 ml
200 ml




Postup

  1. 1

    Rebierka nakrájame na väčšie kúsky. vegetu pikant zmiešame s medom a touto zmesou potrieme rebierka.

  2. 2

    Na väčší kus alobalu poukladáme polovicu rebierok tak, aby sme ich mohli tým alobalom zakryť. Dve strany alobalu poriadne uzavrieme.

  3. 3

    Cez otvorenú stranu nalejeme dovnútra alobalu 75 ml vody a 3 lyžice oleja a poriadne ju uzatvoríme. Uistíme sa, že sú všetky strany poriadne uzatvorené, aby teplo zvnútra neunikalo von.

  4. 4

    Rovnakým spôsobom pripravíme druhú polovicu rebierok. Obidva balíčky necháme postáť minimálne 1 hodinu a potom ich položíme na rozohriaty gril. Grilujeme ich cca 45 - 60 minút na miernom ohni.

  5. 5

    Na panvicu si dáme olej a pridáme najemno nakrájanú cibuľu a na kúsky nakrájanú slaninu. Pražíme, dokým cibuľa aj slanina nebudú pekne zlatisté.

  6. 6

    Pridáme pretlačený cesnak, nakrájanú čili papričku, cukor a krátko to povaríme. Po chvíľke varenia pridáme pivo.

  7. 7

    Omáčku varíme cca 10 minút, dokým nezhustne a potom pridáme pasírované paradajky a ešte minútu povaríme. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.

  8. 8

    Rebierka vyberieme z alobalu a dáme ich naspäť na gril. Grilujeme ich na miernom ohni ešte cca 10 - 15 minút. Počas grilovania ich potierame pripravenou omáčkou.

  9. 9

    Rebierka podávame so zostávajúcou omáčkou a pridáme aj Ajvar jemný.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia