Komerčný recept<br /> Použite svoju fantáziu a zmiešajte med, šťavnaté mäso, čili papričky a cukor, všetko to zalejte čiernym pivom a vychutnávajte si skvelé grilované Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Použite svoju fantáziu a zmiešajte med, šťavnaté mäso, čili papričky a cukor, všetko to zalejte čiernym pivom a vychutnávajte si skvelé grilované jedlo.
porcie
príprava
Postup
-
1
Rebierka nakrájame na väčšie kúsky. vegetu pikant zmiešame s medom a touto zmesou potrieme rebierka.
-
2
Na väčší kus alobalu poukladáme polovicu rebierok tak, aby sme ich mohli tým alobalom zakryť. Dve strany alobalu poriadne uzavrieme.
-
3
Cez otvorenú stranu nalejeme dovnútra alobalu 75 ml vody a 3 lyžice oleja a poriadne ju uzatvoríme. Uistíme sa, že sú všetky strany poriadne uzatvorené, aby teplo zvnútra neunikalo von.
-
4
Rovnakým spôsobom pripravíme druhú polovicu rebierok. Obidva balíčky necháme postáť minimálne 1 hodinu a potom ich položíme na rozohriaty gril. Grilujeme ich cca 45 - 60 minút na miernom ohni.
-
5
Na panvicu si dáme olej a pridáme najemno nakrájanú cibuľu a na kúsky nakrájanú slaninu. Pražíme, dokým cibuľa aj slanina nebudú pekne zlatisté.
-
6
Pridáme pretlačený cesnak, nakrájanú čili papričku, cukor a krátko to povaríme. Po chvíľke varenia pridáme pivo.
-
7
Omáčku varíme cca 10 minút, dokým nezhustne a potom pridáme pasírované paradajky a ešte minútu povaríme. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.
-
8
Rebierka vyberieme z alobalu a dáme ich naspäť na gril. Grilujeme ich na miernom ohni ešte cca 10 - 15 minút. Počas grilovania ich potierame pripravenou omáčkou.
-
9
Rebierka podávame so zostávajúcou omáčkou a pridáme aj Ajvar jemný.
Diskusia k receptu