Pikantné cestoviny s klobásou a so syrom fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 6. júna 2016

Toto jedlo je na prvé počutie celkom nezvyčajne poskladané, ale verte mi, že je veľmi chutné. Inšpirácia zasa z mexickej kuchárky :-)

2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g uvarené (rezance)
1 ks
2 strúčiky veľké
2 PL
 podľa chuti domáca
1 ks
 podľa chuti
200 ml
1/2 ČL
 štipka
50 g na strúhanie
 posekaná (alebo koriandrová)




Postup

  1. 1

    Oproti originálu som urobila drobné zmeny podľa svojich možností a surovín. Veľkou výhodou je varianta s použitím zvyšku varených rezancov, čo bol aj môj prípad.

    Pikantné cestoviny s klobásou a so syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pekáčik som vymazala olejom, na zvyšku som popražila pokrájanú cibuľu a zelenú papriku, prihodila som plátky čerstvej čili papričky.

    Pikantné cestoviny s klobásou a so syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Klobásku som pokrájala na kolieska a pridala opekať na panvicu, rúru som zapla na 200 °C

    Pikantné cestoviny s klobásou a so syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Skoro som zabudla na cesnak, aj ten sa poopekal.

    Pikantné cestoviny s klobásou a so syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Opečenú zmes som posypala čiernym korením a zaliala paradajkovou šťavou. Pridala som aj oregano (nevšimla som si, že sa mi minulo, tak som dala provensálske korenie, ktoré ho obsahuje tiež).

    Pikantné cestoviny s klobásou a so syrom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Obsah panvice hneď zaškvrčal, nechala som ho prevrieť a prisypala som rezance. Treba ich poriadne premiešať v tej omáčke a oheň vypnúť.

    Pikantné cestoviny s klobásou a so syrom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ak je niekto veľmi-preveľmi hladný, už aj v takejto podobe to bude veľká dobrota, odpadne mu zapekanie. Ja som však bola trpezlivá. Zmes putovala zaraz do pekáčika, tam som ju urovnala a navrch nastrúhala syr.

    Pikantné cestoviny s klobásou a so syrom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zapekanie trvalo na tých 200 °C presne 15 minút, to už okraje hnedli.

    Pikantné cestoviny s klobásou a so syrom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Jednoducho, treba vyskúšať a ochutnať;-)

    Pikantné cestoviny s klobásou a so syrom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

haji
Ach, Kuku, to je voňavá záležitost a chuť sama, hned bych si dala říct. A ta domácí klobása - u té se dá slintat i několik hodin.
denyany
Je to vynikajúce a robievam to často, ml.dcéra a mangel sa za tým idú zabiť☺. Ale ja si to zjednodušujem tak, že opečiem len klobásu a potom tam vylejem lečo a premiešam a zapekáme. Pridám bazalku, čo kedy mám, niekedy navrch aj bešamel, ak je po ruke. Po zapečení to lečo nepoznať, ml. dcéra ho vôbec neje, no v tomto jej nevadí. Cesnak a čili podľa nálady, veľa syra.... aj slaninka opečená by tam možno pasovala. Vždy sa ale ponáhľam, keď to robím, lebo toto je rýchlovka, tak vždy si poviem, že nabudúce...
kukulienka71
@denyany , :-) je to tak ako píšeš, ďakujem ti. Mňa veľmi prekvapili tie niťovky, vôbec som netušila aké to bude po zapečení, keďže "za surova" to na výzor bolo skôr nevábne, taký blivajz :-D (aj keď chuťovo skvelý) fakt som nevedela prestať jesť, keď to trochu vychladlo, cesnak a chili dá tú správnu chuť, netreba nimi šetriť!
haji
@Kukulienka71 (7.6.2016 08:47)
Kuku, niťovky miluju, používám je do polévky a nemají konkurenci. Také jsem je už dělala na sladko s mákem. Hojně se mákem obalí a to je pošušňáníčko, kam se hrabou široké nudle. Zpět k tvému receptu - nemá chybu!! Jsi hlava otevřená. Přeji krásný den!
klukodvody
No a tak pěkně děkuji, protože na dnešek naplánované těstoviny a je to úplně jasné jdeme do nich. Dneska musím vařit rychle, protože jdu dávat kopr do octa, to není taková práce, ale nasbírat očisti a upravit. Včera se dosušil libeček a dneska se bude vařit podle @Kukulienka71 díky za nápad a moc pozdravujeme. Hlavně že je tam dost chilli a česneku, ten česnek mám mladý a to je vážně bašta.
veronikkka
super recept, výborné využitie domácich surovín, fantastická chuť!
5*
robievam niečo podobné, ale so špagetami.
kukulienka71
Milá @haji , tiež mám skúsenosť s niťovkami s makom, sú výborné;-) Tvoje komenty tiež nemajú chybu, vždy sa pousmejem na tvojom slovníku, ďakujem ti:-)
@klukodvody , tak to som veľmi rada, že si sem nazrel, dúfam, že budete spokojní. Máte super program:-) treba si užiť všetky spoločné chvíle, majte ich podarené!
@veronikkka , ďakujem za pekný komentár. Odporúčam ti aj takto s niťovkami vyskúšať, špagety viac zasýtia ale niťovky v tejto forme mi veľmi pasujú.
kecemis
Zrovna vcera protestovali moji stravnici, ze sme uz davno nemali nejake zapekane cestoviny. Takze dakujem za recept, pozriem, ci mi este ostala klobasa a pojdem na to.
kukulienka71
@kecemis , budem rada, ak tvojim stravníkom ulahodíme:-))
@izabella929 , pre teba by boli domáce niťovky určite zvládnuteľné, po tých orieškových stružlinkách som si istá;-)
Ďakujem vám obom za milú návštevu:-)
johnst
Ten recept je zlatanina ingredencii, ktore so sebou nesuvisia. A pre dieta je to absolutne nevhodne. Tie nitovky to tam zabili. Ja zasnem, kto vsetko vari a co tam naseka....
kimlo
@Johnst (10.6.2016 18:55)

A kde je písané ze je to jedlo určené pre dieťa?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia