Asterixove zapekané zemiaky

Milan Lamžo a Mariana Kozelková
z Matador Business Centre v Púchov, 7. júna 2016
Asterixove zapekané zemiaky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
200 g
150 g
4 ks
250 ml
1 PL
trochu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pekáčik vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Zemiaky pokrájame na plátky a polovicu uložíme na pekáč. Posypeme na rezančeky nakrájanou šunkou, jemne osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Navrstvíme druhú polovicu zemiakov. Vajíčka a smotanu rozšľaháme v miske, rovnomerne vylejeme na zemiaky a zapečieme. Pred koncom pečenia pridáme syr a dopečieme dozlatista.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
mam rad francuzske zemiaky, robim ich, je to uzasne rychle, chutne, ralativne bez prace ale pchat to na internet?