Chvost morského raka (lobster tail) s romain šalátom fotorecept

sracz - fotkasracz, 4. júna 2016
Chvost morského raka (lobster tail) s romain šalátom (fotorecept)
Foto: sracz

Chvost z morského raka, je dobrota z najlahodnejších. Ak si chcete u krásnej pani, ktorá Vás pri sebe strpí, naozaj „šplhnúť“, tak ma prosím, Zobraziť celý popisChvost z morského raka, je dobrota z najlahodnejších. Ak si chcete u krásnej pani, ktorá Vás pri sebe strpí, naozaj „šplhnúť“, tak ma prosím, ráčte kopírovať! Po ochutnaní takto naservírovanej pochúťky uvidíte jej reakciu a budete odmenení láskou i vďakyplnými pohľadmi. Uznávam, je to delikatesa finančne náročnejšia, ale raz za čas, trebárs pri oslave spoločného výročia, či pri „odprosovaní a udobrovaní sa“ po bežných partnerských nedorozumeniach, či Vašich ehmm „prešľapoch“ to určite zvládnete!

2-4
porcie
12-15 minút
príprava
6-9 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
2 PL
podľa možností ks
podľa chuti g
1 ks
1 ks
3 - 4 PL
3 - 4 PL
10 - 12 ks
100 - 120 ml (croutons)
2 - 3 ks
2 - 3 PL




Postup

  1. 1

    … nie, to nie, nebol som až taký veľký hriešnik, čomu by nasvedčoval počet (∑) chvostov, ale zhodou okolností som „zakopol“ do ich ceny s úžasnou zľavou! No, tak potom kúpiť, či nekúpiť!? To je otázka! Ich príprava je naozaj jednoduchá. Zo špeciálnych nástrojov budete potrebovať iba nožnice na hydinu, s ktorými som na „bruchu“ prestrihol (po obidvoch stranách) priesvitnú „kaučukovú“ blanu chvosta a následne som každý umyl pod tečúcou vodou a osušil papierovým obrúskom. Vo väčšej panvici som z 2 PL oleja a 2 PL masla zhotovil horúcu „emulziu“, do ktorej som, pancierom hore, chvosty uložil,

    Chvost morského raka (lobster tail) s romain šalátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    keď po okrajoch dostali peknú „lososovú“ farbu asi 3÷4´, otočil som ich pomocou kuchyňských klieští

    Chvost morského raka (lobster tail) s romain šalátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a odkryté „brušká“ som PL horúcim výpekom občas oblieval ďalšie 3÷4´ (PL som vzal do ľavej ruky a pravou som pre Vás odfotil tento záber)

    Chvost morského raka (lobster tail) s romain šalátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    spravidla nekupujem šalátové dresingy; vyšľahám spolu 1÷2 PL jablčného octu s olivovým olejom (v tomto prípade je naozaj vhodný extra panenský, pretože nebude nasledovať jeho tepelná úprava) a pridám to, na čo v danom momente máme chuť (ančovičky, cesnak, horčicu, citrónovú šťavu, med, …, čerstvo nastrúhaný ďumbier, či iné korenie). Dôkladne vymiešam a potom nanesiem na náš čerstvý bio šalát. Potrebné ingrecie som uviedol v prehľade použitých surovín. Ale kľudne použite výber podľa Vašich chutí a možností.

    Chvost morského raka (lobster tail) s romain šalátom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    mäso z panciera vyberiem zaužívanou „fintou“; rozšírený koniec chvosta (ako „motýlik“) chytím do utierky, trošku ohnem, mäso uchopím do kuchyňských kliešti a ťahom dopredu už ľahko vytiahnem a pokrájam asi na 25 mm kúsky; nuž a na tanieri to potom vyzerá takto; na pravej strane je iba „červený pancier“ z chvosta morského raka ako dekorácia; jeho mäso až teraz osolím (kto chce môže posypať čerstvo mletým korením), medzi „mesiačikmi“ paradajok a šalátom, môže sa poliať teplým rozpusteným maslom a priložiť segment citróna, alebo mištička s jeho šťavou. Takto pripravená „chuťovka“ je ľahko stráviteľná a krásne voňavá.

    Chvost morského raka (lobster tail) s romain šalátom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

klukodvody
Tak kamaráde vzdálený teď jsi se nám vzdálil ještě víc. Krásný recept, ale pro mně neuskutečnitelný. Ty jsi zakopl o báječnou slevu a já tady tak mohu zakopnout o něco úplně jiného. Dovedu si tu nádheru představit a i bych ji uměl udělat, několikrát a docela často jsem podobná jídla dělal. Krásný recept pro nejmilejšího člověka a tak to má být. Moc Tě oba zdravíme a dnes zvlášt pozdravíme Tvoji paní a přejeme ji takového pozorného kuchaříčka - mužíčka.
Mějte tam krásný den a užívejte.
veronikkka
Milý@sracz , vzácny môj priateľ,
toto by som raz rada ochutnala, nie je mi dané, avšak nešetrím slovami chvály na túto úžasnú pochúťku z Tvojej delikatessnej dielne :-)
5*letí do dalekej Iowy z domoviny!
monty469
Tak toto by som veľmi rada ochutnala, keby mi to niekto pripravil, tak u mňa by si veru šplhol :-) Ja by som rada prisadla k tvojmu stolu. Sice cahacu harmoniku nemám, aľe znam kus hrac na flauce, abo vam zašpivam :-D
afataga
bohuzial toto som este nikdy nejedla, ale kedze mam rada morske potvory, rada by som to ochutnala, mozno sa raz dockam
dormella
Humr je uzasna dobrota, jeho tepelna uprava na cistem tuku (maslo a olej) dost neobvykla, rekla bych zbytecne "tucna"...
mesiar50
Raka som ešte nevaril a ani nijak inak nepripravoval.Tvoje jedlo vyzerá lahodne a ukážkovo.Dratulujem kamarát.
patroveckypitrs
Kedysi ako chlapci sme raky chytali miestnych zákutiach. Piekli sme ich v pahrebe a jedli s nich chvosty a klepeta. Po upečení ostali červene a to bolo znamenie, že sú hotové. Od vtedy som to nejedol. Vďaka kamarát za pripomenutie spomienok. Musím aj ja skúsiť takúto dobrotu plne hviezdičkovu podla teba.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia