Foto: happybunny
Nie sú to síce tie naše klasické palacinky, ale príprava je v podstate taká istá a sú super nadýchané, jemné a proste úžasné :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 hrnčeky |
|
2 hrnčeky |
|
4 PL (alebo rastlinný olej) |
|
4 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1 hrnček (mrazené) |
|
2 PL |
|
podľa potreby |
|
|
Postup
-
1
Zmiešame si suché ingrediencie a tu nie sú prášok do perníka ani škorica potrebné, je to len osobná preferencia :) Kto má rád sladšie, môže pridať aj jeden vanilkový cukor.
-
2
Pridáme mlieko (ja som použila mandľové), olej/maslo a javorový sirup (ten môžete nahradiť cukrom, medom, stéviou), vymixujeme si tyčovým mixérom cesto, ktoré by malo byť o niečo hustejšie ako naše klasické palacinkové cesto. Ak ho necháme odstáť aspoň na 20 minút v chladničke, malo by zhustnúť, ak by sa vám zdalo stále veľmi riedke, treba ešte primixovať trocha múky.
-
3
Panvicu si postriekame trochou oleja a palacinky otáčame keď začnú byť okraje matné a cesto je lesklé len v strede, ako na obrázku
-
4
Z cesta mi vyšlo asi 13 palaciniek, ale samozrejme kým som skončila, zopár ich záhadne zmizlo :D
-
5
Tu máme už vlastne hotovo, môžete si na palacinky dať váš obľúbený toping alebo ich jesť len tak samotné. Ja som si spravila polevu z mrazeného ovocia.
-
6
K ovociu som pridala 2 PL čučoriedkového džemu a povarila spolu asi 10 minút.
-
7
Takto so smoothie sú to celkom často také moje obedoraňajky keď náhodou vstanem neskôr alebo skoro ráno nemám čas na raňajky. Verím, že aj vám budú chutiť, tak ich určite vyskúšajte! A navyše sú pripravené bez utrpenia zvierat a vhodné pre ľudí s laktózovou intoleranciou :)
určite budú! dajte vedieť ako to dopadlo :)
to ma teší :) môžete skúsiť do cesta zamiešať aj ovocie, ja som tak robila aj s čučoriedkami a boli úžasné :)