Hovädzí steak so zeleninou

podravka - fotkapodravka, 9. júna 2016
Hovädzí steak so zeleninou
Foto: podravka

Komerčný recept
Steaky pripravené na grile s dozlatista opečenými zemiakmi si môžete vychutnať s vašou obľúbenou zeleninou a Ajvarom jemným od Podravky.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

1 bal
4 ks (asi 1,5 - 2 cm hrubé)
75 ml
600 g nové
1 ks
1 strúčik
1 vetvička
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Steaky dobre umyjeme, osušíme papierovými obrúskami, posypeme Podravkou grill classic a necháme postáť pri izbovej teplote po dobu asi 30 minút.

  2. 2

    Zemiaky dobre umyjeme a nakrájame na väčšie kúsky. Na panvici zohrejeme 5 lyžíc oleja, pridáme zemiaky a opečieme ich dozlastita zo všetkých strán.

  3. 3

    Pridáme cibuľu nakrájanú na kúsky, celý očistený strúčik cesnaku, nakrájanú feferónku a rozmarín. Osolíme, okoreníme a všetko to spolu pražíme niekoľko minút. Pridáme trochu vody a dusíme cca 10 minút, dokým zemiaky nezmäknú.

  4. 4

    Na grile alebo grilovacej panvici zohrejeme zostávajúci olej, pridáme steaky a grilujeme ich z každej strany cca 3 minúty, aby boli zvonku zapečené a zvnútra pekne ružové.

  5. 5

    Hotové steaky položíme na teplý tanier, prikryjeme a necháme postáť asi 5 minút.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre