Foto: podravka
Komerčný recept<br /> Steaky pripravené na grile s dozlatista opečenými zemiakmi si môžete vychutnať s vašou obľúbenou zeleninou a Ajvarom jemným od Podravky.
porcie
príprava
Postup
-
1
Steaky dobre umyjeme, osušíme papierovými obrúskami, posypeme korenie grill classic a necháme postáť pri izbovej teplote po dobu asi 30 minút.
- 2
Zemiaky dobre umyjeme a nakrájame na väčšie kúsky. Na panvici zohrejeme 5 lyžíc oleja, pridáme zemiaky a opečieme ich dozlastita zo všetkých strán.
- 3
Pridáme cibuľu nakrájanú na kúsky, celý očistený strúčik cesnaku, nakrájanú feferónku a rozmarín. Osolíme, okoreníme a všetko to spolu pražíme niekoľko minút. Pridáme trochu vody a dusíme cca 10 minút, dokým zemiaky nezmäknú.
- 4
Na grile alebo grilovacej panvici zohrejeme zostávajúci olej, pridáme steaky a grilujeme ich z každej strany cca 3 minúty, aby boli zvonku zapečené a zvnútra pekne ružové.
- 5
Hotové steaky položíme na teplý tanier, prikryjeme a necháme postáť asi 5 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu