Foto: izabella929
Náš nedeľný obed..
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
400 g |
|
1/2 PL domáca |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1/2 KL |
|
podľa chuti |
|
|
|
200 ml domáca čerstvá |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
|
|
Príloha: | |
|
Postup
-
1
Pripravila som si suroviny... Kuracie stehná som umyla osušila a hlivy pokrájala na menšie kusy.
-
2
Na panvicu som dala rozohriať masť a stehná som opiekla...
-
3
výpek som preliala do rajnice, pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak.
-
4
Pridala som mletú červenú papriku.
-
5
Podliala som vodou a pripravený podklad som nechala chvíľku prejsť varom... Až potom som do neho pridala kuracie mäso, osolila, okorenila. Nechala som pomaly povariť 20 min.
-
6
K hotovému mäsku som pridala v mlieku vymiešanú múku... a pridala som pokrájané hlivy. Kým sa múka stihla uvariť , uvarili sa aj hlivy.
-
7
Napokon som pridala voňavú domácu hustú smotanku a už iba chvíľku nechala prejsť varom. Nezvyknem krájať bylinky nožom, iba tak som natrhala kôpor...
-
8
Hotový obed som uložila na taniere... Podávala som v domácimi nokerlami... Dobrú chuť vám ...)
Diskusia k receptu