Lazaňové roládky kocúra Garfielda

Milan Lamžo a Mariana Kozelková
z Matador Business Centre v Púchov, 8. júna 2016
Lazaňové roládky kocúra Garfielda
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

12 plátkov
1 ks
250 g
1 PL
4 plátky
4 plátky
4 plátky
300 ml
200 ml
2 PL
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lazane uvaríme v osolenej vode, prepláchneme studenou vodou a jednotlivé pláty rozložíme na pracovnú dosku. Mäso nakrájané na 12 rovnakých kúskov osolíme, okoreníme, potrieme citrónovou šťavou, olivovým olejom a prudko opečieme. Salámu, syr a slaninu nakrájame tiež na 12 kúskov.

  2. 2

    Pór rozdelíme na jednotlivé listy a povaríme asi 3 minúty v horúcej osolenej vode. Pripravené lazane pokvapkáme olivovým olejom. Na každý plátok položíme kúsok syra, šunkovej salámy, slaniny, póru a kuracieho mäsa. Plátky zvinieme a spojíme špáradlom, prípadne previažeme tenkým prúžkom póru.

  3. 3

    Roládky vložíme do zapekacej misky, zalejeme bešamelom, ktorý sme pripravili z mlieka, zo smotany a z múky. Pred dopečením povrch posypeme strúhaným parmezánom.

  4. 4

    Tip: Namiesto lazaní sa dajú použiť cestovinové „rúrky“ canneloni, ktoré naplníme.

Diskusia k receptu