Lazaňové roládky kocúra Garfielda
z Matador Business Centre v Púchov, 8. júna 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Lazane uvaríme v osolenej vode, prepláchneme studenou vodou a jednotlivé pláty rozložíme na pracovnú dosku. Mäso nakrájané na 12 rovnakých kúskov osolíme, okoreníme, potrieme citrónovou šťavou, olivovým olejom a prudko opečieme. Salámu, syr a slaninu nakrájame tiež na 12 kúskov.
- 2
Pór rozdelíme na jednotlivé listy a povaríme asi 3 minúty v horúcej osolenej vode. Pripravené lazane pokvapkáme olivovým olejom. Na každý plátok položíme kúsok syra, šunkovej salámy, slaniny, póru a kuracieho mäsa. Plátky zvinieme a spojíme špáradlom, prípadne previažeme tenkým prúžkom póru.
- 3
Roládky vložíme do zapekacej misky, zalejeme bešamelom, ktorý sme pripravili z mlieka, zo smotany a z múky. Pred dopečením povrch posypeme strúhaným parmezánom.
- 4
Tip: Namiesto lazaní sa dajú použiť cestovinové „rúrky“ canneloni, ktoré naplníme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu