
Acidofilné halušky s tvarohom
Dnes som si varila halušky z acidofilného mlieka ktoré sú chutné, nie drahé a na...

Plnený baklažán
Jednoduche, velmi chutne jedlo, ktore sa da pripravit vzdy s malymi obmenami :-)

Králik na bielom víne
Dostala som králika od známeho, tak som rozmýšľala čo s ním, hlavne nech je to...

Bravčové s fazuľou a karotkou
Bravčove. Aj keď pre jeho vysoky obsah tuku, tomuto kúsku mäsa moc nefandím, je...

Zapekaný ružičkový kel
Ružičkový kel vyzerá ako malá kapusta a má množstvo vitamínov, minerálov a vlákniny. Napriek svojej...

Cibuľový tokáň na transylvánsky spôsob
Hľadala som recept na zužitkovanie mäsa z mäsovej polievky. Fašírky, paradajková a kôprová omáčka mojej...

Pikantný brokolicový šalát s kuracím mäsom
Mám rád zeleninu. No nie len samotnú, keď sa tam mihne kúsok mäsa, tak...

Červená šošovica, cestoviny a opekané kuracie prsia
Dnes bol obed bez polievky - ak by ste chceli vyskúšať - tu je recept.

Bôčik na zelenine a jablkách
Jablková štrúdľa nám napadne ako prvá. Ale napokon nám nestačia prsty rúk. Kráľ ovocia totiž pasuje do dezertov, ale aj do...

Toastové škoricovo-jablkové závitky
Aj Vám prišlo na chuť niečo sladké k nedeľnej kávičke a nechce sa Vám piecť. Tak ak...

Varené hovädzie líčka s chrenovou omáčkou
Jednoduchý, ale chutný recept. Trošku je dnes problém zohnať kvalitný čerstvý chren, ak nemáte...

Gulášový koláčik
Z múky a masla izbovej teploty vymiešame hmotu, vajíčko rozmiešame, polovicu nalejeme do cesta (druhú...

Horčicovo-medové kuracie steaky s opraženou cibuľou, paradajkou, čerstvou bazalkou a balzamikom
Chutný a jednoduchý recept na moje kuracie steaky , robievam ho už roky ako minútku a...

Hrachová kaša s restovanou cuketou
Hrachová kaša – môže znieť trochu nezáživne, no je to delikatesa. Už len kvôli jednoduchosti...

Hlivový perkelt so špecľami „foie gras“
Na masle orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak a nadrobno pokrájanú červenú papriku. Po zmäknutí pridáme...

Špagety s červenou šošovicou
Keď mám chuť na niečo "tradičné", vždy uvarím tieto kukuričné špagety alla "bolognese". Môžete použiť...

Kuracie peľmene v paprikášovej omáčke
Omáčka: Posekanú cibuľu, cesnak a potom papriku pokrájanú na malé kocky opečieme na masle. Pridáme...

Pšenový nákyp s višňovým džemom
Tento nákyp odporúčam podávať s višňovým džemom, spolu s kokosom tvoria perfektnú kombináciu. Najlepšie, ...

Hráškový bulgur s červenou cibuľou
Najlepšie recepty vznikajú náhodne a tento je jeden z nich. Hlad a suroviny, ktoré som...

Šošovicové karbonátky
Tieto karbonátky sú fakt super – ich príprava nezaberie veľa času, sú variabilné, môžete použiť...

Zeleninové ragú
Už dlho som chcela pripraviť dobré výdatné zeleninové jedlo. Husté, sýte a plné chutí...

Paprikáš zo pstruha s krupicovými kockami
Posekanú cibuľu, cesnak a potom na malé kocky pokrájanú papriku opečieme na masle. Pridáme mletú...

Hydinový perkelt s bryndzovými kroketami
Na masle orestujeme nadrobno posekanú cibuľu, cesnak a červenú papriku pokrájanú na malé kocky. Po...

Morčacie stehno so zeleninou a hríbmi
Toto jedlo máme radi je to rýchlo urobené a hlavne dobré. Aspoň nám chuti.

Hovädzí guláš so špikovými knedličkami
Guláše a perkelty patria do našej ľudovej kuchyne. Viac fantázie v príprave nových príloh, ktoré...

Pomaly pečená panenka s rakytníkom a čerstvými brusnicami
Jedlo ako stvorené na nedeľný obed. A za odmenu. Jemná panenka sa tu snúbi...

Bravčová panenka, baby špenát, zapekané zemiaky s rozmarínom
Dnes som sa rozhodla pre rýchly a zdravý obed. Zvládne aj začiatočnik.

Ossobuco alla milanese s gremoládou a grilovanou polentou
Ossobuco alla milanese je typickým jedlom regiónu Lombardia a mesta Miláno. Jeho pôvod je síce nejasný,...

Holúbky zapekané so smotanou
Holúbky môžu byť známe aj pod iným názvom podľa regiónov, dokonca sa pripravujú aj za našimi...