Bravčové pliecko na cibuli v pomalom hrnci fotorecept
Foto: kimlo
Recept som našiel na bonviváni.sk, pôvodne sa pliecko pečie na plechu, ja som to skúsil v pomalom hrnci a neľutujem. Mäso je šťavnaté, mäkké, Zobraziť celý popisRecept som našiel na bonviváni.sk, pôvodne sa pliecko pečie na plechu, ja som to skúsil v pomalom hrnci a neľutujem. Mäso je šťavnaté, mäkké, s chutnou omáčkou.
porcie
príprava
na 90 °C
Postup
-
1
Mäso narežeme na hrubšie plátky cca 2 cm. Cibuľu na hrubšie kolieska, strúčiky cesnaku necháme vcelku alebo rozdelíme na polovice. Na panvici rozpálime masť a cibuľu s cesnakom opečieme a posypeme podľa chuti rascou.
-
2
Hladkú múku zmiešame s mletou paprikou a štipkou kari korenia. V tejto zmesi obalíme plátky mäsa. Nesolíme. Cibuľu s cesnakom preložíme z panvice do pomalého hrnca, a na panvicu dáme obalené mäso.
-
3
Opečieme z oboch strán aby sa mäso zatiahlo.
-
4
Opečené mäso taktiež preložíme do pomalého hrnca, až teraz ho osolíme. Do výpeku na panvici pridáme vodu, krátko povaríme a pridáme k mäsu. Možstvo podľa toho koľko chceme mať omáčky.
-
5
Pomalý hrniec nastavíme na úroveň LOW a necháme pomaly dusiť 5-6 hodín. Mäso bude mäkkučké a šťavnaté. Podávame s pečenými zemiakmi alebo inou obľúbenou prílohou.
Myslím že by to išlo. Výhoda pomalého hrnca je aj v tom že šetrí energiu, má spotrebu 210W, kedžto rúra to už sú kW. Ale princíp je rovnaký, šetrí čas lebo naň netreba dávať pozor, obracať, podlievať, kontrolovať...ja som dnes robil bravčové koleno, dal som ho ráno piecť pred odchodom do práce, po návrate bolo hotové, a tá vôňa čo sa šírila, fantázia...
Až teraz som si všimol krásne foto, ďakujem. Otvoril som tento recept lebo sa ho zase chystám zajtra robiť. :-)
Som veľmi rád že chutilo, ja som toto jedlo robil opäť pred týždňom. :-)