Bravčová panenka
Bravčová panenka

Panenka v brusnicovej omáčke s batátovým pyré

Milan Bučko
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 7. júna 2017
Panenka v brusnicovej omáčke s batátovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

600 g
300 g
300 g
200 g
400 g
300 ml
180 g




Postup

  1. 1

    Vo vriacej osolenej vode varíme batáty a mrkvu nakrájanú na malé kúsky. Varíme približne 10 minút, aby všetko zmäklo. K uvarenej scedenej zelenine pridáme maslo, popučíme a dosolíme podľa chuti.

  2. 2

    Z bravčovej panenky odrežeme tuk a šľachy. Mäso nakrájame na rovnaké kúsky. Opečieme ich zo všetkých strán na rozohriatej panvici s olejom. Opečenú panenku tabalíme na 10 minút do alobalu, aby došla a po rozkrojení ostala šťavnatá a ružová.

  3. 3

    Omáčku pripravíme z brusnicového džemu a vína, ktoré spolu varíme približne 5 minút, aby omáčka zhustla. Brokolicu domäkka uvaríme nad parou alebo vo vode. Bravčovú panenku podávame rozkrojenú s pripraveným pyré, parenou brokolicou a brusnicovou omáčkou. Posypeme drveným korením.

Diskusia k receptu

lavin
Skvelý, chutný a rýchly recept. Ďakujem
inka6370
Výborný recept len do omáčky som dala trošku masla na koniec na zjemnenie.Ďakujem
mirkajan
Náš dnešný obed, bolo to vynikajúce. Pyré som urobila len z batátov, bez mrkvy a do omáčky som na záver primiešala trochu Solamylu rozmiešaného vo vode (nechcela potvora zhustnúť) a 2 PL citrónovej šťavy. Nezostalo nič...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia