Bažant v šípkovo-cibuľovej marmeláde a krupote
Pavol Šebest
šéfkuchár reštaurácie Sedin Golf Resort vo Veľkých Úľanoch, 1. júna 2017
šéfkuchár reštaurácie Sedin Golf Resort vo Veľkých Úľanoch, 1. júna 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
45 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Bažanta umyjeme, osušíme, rozštvrtíme, osolíme a okoreníme. Koreňovú zeleninu a polovicu žltej cibule nakrájame na kocky, vložíme do pekáča, na to poukladáme kúsky bažanta, zalejeme červeným vínom a vývarom a pečieme asi 45 minút pri 160 °C.
- 2
Červenú cibuľu nakrájame na drobné kocky, pridáme cukor, balsamico, šípkovej marmelády a na miernom ohni dusíme domäkka. Keď je cibuľa rozvarená, celú zmes rozmixujeme.
- 3
Polovicu žltej cibule nakrájame na drobné kocky, pridáme maslo, krúpy, krátko opražíme, osolíme, zalejeme vývarom a dusíme domäkka. Bažanta podávame v kombinácii s krupotom, cibuľovou marmeládou a bylinkami.
Tiež bažant:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu