Pečený bažant
Pečený bažant

Bažant v šípkovo-cibuľovej marmeláde a krupote

Pavol Šebest
šéfkuchár reštaurácie Sedin Golf Resort vo Veľkých Úľanoch, 1. júna 2017
Bažant v šípkovo-cibuľovej marmeláde a krupote
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

1 ks
500 ml
3 PL
2 ks
200 g
300 g
50 g
1 ks
 (na ozdobenie)
2 PL




Postup

  1. 1

    Bažanta umyjeme, osušíme, rozštvrtíme, osolíme a okoreníme. Koreňovú zeleninu a polovicu žltej cibule nakrájame na kocky, vložíme do pekáča, na to poukladáme kúsky bažanta, zalejeme červeným vínom a vývarom a pečieme asi 45 minút pri 160 °C.

  2. 2

    Červenú cibuľu nakrájame na drobné kocky, pridáme cukor, balsamico, šípkovej marmelády a na miernom ohni dusíme domäkka. Keď je cibuľa rozvarená, celú zmes rozmixujeme.

  3. 3

    Polovicu žltej cibule nakrájame na drobné kocky, pridáme maslo, krúpy, krátko opražíme, osolíme, zalejeme vývarom a dusíme domäkka. Bažanta podávame v kombinácii s krupotom, cibuľovou marmeládou a bylinkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia