Rolády s fazuľkou na tekvicovom pyré
Milan Bučko
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 8. júna 2017
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 8. júna 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Z bravčovej krkovičky nakrájame štyri rovnaké plátky, ktoré osolíme, okoreníme, obalíme plátkami slaniny a naplníme fazuľkovými strukmi. Všetko spolu zrolujeme a spevníme špáradlom alebo niťou.
- 2
Tekvicu očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody, kým nezmäkne. Po uvarení scedíme, vyšľaháme s trochou masla a dochutíme soľou a mletým bielym korením.
- 3
Medzitým mierne opečieme bravčové rolády, ktoré potom vložíme do pekáča s kockou masla a dopečieme v rúre pri teplote 180 °C. Pečieme 20 minút. Upečené rolády prekrojíme a podávame s tekvicovým pyré a uvarenou ryžou preliatou výpekom z pekáča.
Tiež bravčová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu