Bravčová roláda
Bravčová roláda

Rolády s fazuľkou na tekvicovom pyré

Milan Bučko
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 8. júna 2017
Rolády s fazuľkou na tekvicovom pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
160 g
120 g
500 g
600 g
100 g




Postup

  1. 1

    Z bravčovej krkovičky nakrájame štyri rovnaké plátky, ktoré osolíme, okoreníme, obalíme plátkami slaniny a naplníme fazuľkovými strukmi. Všetko spolu zrolujeme a spevníme špáradlom alebo niťou.

  2. 2

    Tekvicu očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody, kým nezmäkne. Po uvarení scedíme, vyšľaháme s trochou masla a dochutíme soľou a mletým bielym korením.

  3. 3

    Medzitým mierne opečieme bravčové rolády, ktoré potom vložíme do pekáča s kockou masla a dopečieme v rúre pri teplote 180 °C. Pečieme 20 minút. Upečené rolády prekrojíme a podávame s tekvicovým pyré a uvarenou ryžou preliatou výpekom z pekáča.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia