Zapekané zemiaky s mletým mäsom a bešamelom
Naše obľúbené zapekané zemiaky...
porcie
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0,75 - 1 kg |
|
Bešamel: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Očistéme si zemiaky a pokrajame ich na hrubšie kolieska.
- 2
Mäso: Cibuľu pokrajeme na drobno a orestujeme ju na oleji. Pridáme mleté mäso a orestujeme ho. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a trochu provensalského korenia. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka.
- 3
Bešamel: V hrnci roztopíme maslo, pridáme hladkú múku a urobíme kašu. Postupne pridávame mlieko za stáleho miešania. Nakoniec osolíme a okoreníme.
- 4
Na spodok hlbšieho plechu rozotrieme trochu bešamelu a poukladáme polovicu zemiakov. Na zemiaky dáme mleté mäso, ktoré pokvapkáme bešamelom. Poukladáme zbytok zemiakov a polejeme zbytkom bešamelu. Pečieme pri teplote 160°C cca 1 hodinu.
Tiež mäsom:
Ďalšie recepty:
- 2
Jeej, to som rada, že ste recept vyskúšali a chutil Vám rovnako ako nám :)