Zapekané zemiaky s mletým mäsom a bešamelom
Naše obľúbené zapekané zemiaky...
4
porcie
porcie
Postup
- 
                                                    1
                                                    Očistéme si zemiaky a pokrajame ich na hrubšie kolieska. 
- 2
Mäso: Cibuľu pokrajeme na drobno a orestujeme ju na oleji. Pridáme mleté mäso a orestujeme ho. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a trochu provensalského korenia. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka. 
- 3
Bešamel: V hrnci roztopíme maslo, pridáme hladkú múku a urobíme kašu. Postupne pridávame mlieko za stáleho miešania. Nakoniec osolíme a okoreníme. 
- 4
Na spodok hlbšieho plechu rozotrieme trochu bešamelu a poukladáme polovicu zemiakov. Na zemiaky dáme mleté mäso, ktoré pokvapkáme bešamelom. Poukladáme zbytok zemiakov a polejeme zbytkom bešamelu. Pečieme pri teplote 160°C cca 1 hodinu. Tiež mäsom:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2







 
                                                        
                                                     
 


Jeej, to som rada, že ste recept vyskúšali a chutil Vám rovnako ako nám :)