Zapekané zemiaky s mäsom
Zapekané zemiaky s mäsom

Zapekané zemiaky s mletým mäsom a bešamelom

grenadka - bez fotkygrenadka, 1. júna 2017
Zapekané zemiaky s mletým mäsom a bešamelom
Foto: grenadka

Naše obľúbené zapekané zemiaky...

4
porcie

Suroviny

500 g
1 ks
0,75 - 1 kg
Bešamel:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistéme si zemiaky a pokrajame ich na hrubšie kolieska.

  2. 2

    Mäso: Cibuľu pokrajeme na drobno a orestujeme ju na oleji. Pridáme mleté mäso a orestujeme ho. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a trochu provensalského korenia. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka.

  3. 3

    Bešamel: V hrnci roztopíme maslo, pridáme hladkú múku a urobíme kašu. Postupne pridávame mlieko za stáleho miešania. Nakoniec osolíme a okoreníme.

  4. 4

    Na spodok hlbšieho plechu rozotrieme trochu bešamelu a poukladáme polovicu zemiakov. Na zemiaky dáme mleté mäso, ktoré pokvapkáme bešamelom. Poukladáme zbytok zemiakov a polejeme zbytkom bešamelu. Pečieme pri teplote 160°C cca 1 hodinu.

Diskusia k receptu

anemarka
Je to výborné :) Pri servírovaní sa mi to troška rozpadlo ale na chuti to nič nezmenilo. Vynikajúci jednoduchý obed, mňamka. Určite robím aj nabudúce
grenadka
@Anemarka (4.9.2017 15:17)

Jeej, to som rada, že ste recept vyskúšali a chutil Vám rovnako ako nám :)