Trojhrnčekové kurča (San Bei Ji)

2010 - bez fotky2010, 2. júna 2017
Trojhrnčekové kurča (San Bei Ji)
Foto: 2010

Taiwanska klasika.

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks (kúsky)
veľa
2 ks
5  cm čerstvý

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tradicne sa pouziva polka kurcata nasekana na porcie aj s kostami. (Kurcata boli velmi drahe maso tak sa vsetko spracovavalo). Ja som mal horne stehna s kostou a kozou. Kazde stehno som nasekal na 3 porcie.

    Trojhrnčekové kurča (San Bei Ji) - obrázok 1
  2. 2

    Cesnaku sa pouziva naozaj vela ja som dal 12 strucikov a kus zazvoru nakrajaneho na sliziky, plus dve chilli, jaderniky vykrojene. Tak isto vela thajskej bazalky - listkov. Dal som dva hrnceky (da sa pouzit europska). Jarnu cibulku som nakrajal na male kusky.

    Trojhrnčekové kurča (San Bei Ji) - obrázok 2
  3. 3

    Tri hrncekove ?, povodne ze vraj recept mal hrncek sojovej omacky, hrncek ryzoveho vina a hrncek sezamoveho oleja. Ja som dal tak 1/3 hrnceka sojovej omacky a 1/4 hrnceka sezamoveho oleja, a cez hrncek ryzoveho vina. Tazko radit lebo treba davat pozor na slanost, da sa pouzit viac sojovej ale s nizkym obsahom soli. Tak isto ked sa nepouzije ryzove vino, ktore je slane. Nakoniec sa balancuje chut cukrom, alebo sladkou sojovou omackou - Kecap Manis. Pridalo mi to otocene...

    Trojhrnčekové kurča (San Bei Ji) - obrázok 3
  4. 4

    Do woku dame rozozhriat sezamovy olej a pridame na 1-2 minuty cesnak a zazvor. Pridame poprazat tak na 2-3 minuty kuracie kusky. Ked mame maly wok dame na etapy, aby sa kusky riadne oprazili, kusky otacame, aby sa oprazili zo vsetkych stran.

    Trojhrnčekové kurča (San Bei Ji) - obrázok 4
  5. 5

    Ked mame kusky pooprazane pridame, sojovu omacku a ryzove vino. Znizime plamen, zakryjeme a dusime do makka, sem tam potocime kusky. Mne stacilo tak 20 minut.

    Trojhrnčekové kurča (San Bei Ji) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec vmiesame na drobno nakrajanu jarnu cibulku a bazalkove listky. Len kratko prehrejeme.

    Trojhrnčekové kurča (San Bei Ji) - obrázok 6
  7. 7

    Servirovali sme so zmeskou "zdravej ryze'

    Trojhrnčekové kurča (San Bei Ji) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Veľké Ti buď Ď A K U J E M @2010 za vzorové predvedenie Tvojeho rcp. ... už viem, čím ohúrim našu švagrinku Chi Yen, rodáčku z Thaiwanu.
2x haji, zahra