Foto: 2010
Taiwanska klasika.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tradicne sa pouziva polka kurcata nasekana na porcie aj s kostami. (Kurcata boli velmi drahe maso tak sa vsetko spracovavalo). Ja som mal horne stehna s kostou a kozou. Kazde stehno som nasekal na 3 porcie.
-
2
Cesnaku sa pouziva naozaj vela ja som dal 12 strucikov a kus zazvoru nakrajaneho na sliziky, plus dve chilli, jaderniky vykrojene. Tak isto vela thajskej bazalky - listkov. Dal som dva hrnceky (da sa pouzit europska). Jarnu cibulku som nakrajal na male kusky.
-
3
Tri hrncekove ?, povodne ze vraj recept mal hrncek sojovej omacky, hrncek ryzoveho vina a hrncek sezamoveho oleja. Ja som dal tak 1/3 hrnceka sojovej omacky a 1/4 hrnceka sezamoveho oleja, a cez hrncek ryzoveho vina. Tazko radit lebo treba davat pozor na slanost, da sa pouzit viac sojovej ale s nizkym obsahom soli. Tak isto ked sa nepouzije ryzove vino, ktore je slane. Nakoniec sa balancuje chut cukrom, alebo sladkou sojovou omackou - Kecap Manis. Pridalo mi to otocene...
-
4
Do woku dame rozozhriat sezamovy olej a pridame na 1-2 minuty cesnak a zazvor. Pridame poprazat tak na 2-3 minuty kuracie kusky. Ked mame maly wok dame na etapy, aby sa kusky riadne oprazili, kusky otacame, aby sa oprazili zo vsetkych stran.
-
5
Ked mame kusky pooprazane pridame, sojovu omacku a ryzove vino. Znizime plamen, zakryjeme a dusime do makka, sem tam potocime kusky. Mne stacilo tak 20 minut.
-
6
Nakoniec vmiesame na drobno nakrajanu jarnu cibulku a bazalkove listky. Len kratko prehrejeme.
-
7
Servirovali sme so zmeskou "zdravej ryze'
5*
Posielam pozdrav !!! :-)
@Sracz tak good luck, len pozor na tu sojovku a ci je ryzove vino osolene.