Grilované kurča
Ražniči z kuracieho mäsa a farebnej zeleniny s chuťou Stredomoria prinesie radosť nielen vašim očiam, ale aj chuťovým pohárikom.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 g |
|
8 dlhých vetvičiek |
|
300 g |
|
300 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
390 g |
|
1 PL |
|
70 ml |
|
30 ml |
|
10 lístkov |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Kurča nakrájame na kocky a okoreníme. Papriku, cuketu a baklažán nakrájame na kocky rovnakej veľkosti. Z rozmarínu urobíme špíz tak, že 2/3 dĺžky každej vetvičky rozmarínu očistíme od lístkov a na vetvičku napichneme kúsky kurčaťa, papriky, cukety a baklažánu.
- 2
Posypeme Podravka ochucovadlom Stredomorie a ugrilujeme.
- 3
Lístky šalvie jemne opražíme na olivovom oleji, pridáme Podravka krájané paradajky, Prosecco, soľ a korenie. Omáčku zredukujeme a podávame ku grilovanému špízu.
Tiež kuracie špízy:
Ďalšie recepty:
- 2
Vsak su kocky opeceho napichane a aj v rozpise:-)
Je ale pravdou,ze mne suche grilovane maso nechuti..
kuracie prsia, nie kurča :-)
:-))