Guláš zo stehna v bochníku
Milan Bučko
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 6. júna 2017
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 6. júna 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
120 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 g |
|
300 g |
|
100 g |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
1 KL |
|
|
|
3 ks |
|
100 g mix (zelená, žltá, červená) |
|
|
|
na zahustenie |
|
4 ks (menšie bochníky) |
|
Postup
-
1
Bravčové stehno nakrájame na kocky. Urobíme základ z bravčovej masti, cibule, papriky, čierneho mletého korenia, pretlaku a cesnaku, do ktorého vložíme mäso. Mäso pražíme pár minút a zalejeme vodou (najlepšie vývarom).
- 2
Počas varenia pridávame olúpané paradajky, nakrájanú papriku mix (zelená, žltá, červená). Keď je mäso mäkké, pridáme postrúhané zemiaky na zahustenie. Guláš dochutíme soľou a drveným majoránom.
- 3
Bochník chleba vydlabeme a dáme do rúry zapiecť, aby sa pri podávaní nerozmočil. Bochník zapekáme približne 5–10 minút pri teplote 180 °C. Guláš naberieme do bochníka a ozdobíme nakrájanou cibuľkou.
Tiež bravčový guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ozaj a guláš sa robí z hovädziny, diviny a baraniny. Pozoz, nezahusťuje sa ničím(!) a nepatria doň ani rasca, ani majorán a ani múka, či zemiaky. Tie zemiaky sú prípustné iba v kotlíkovom guláši...
si akysi premudry,...........
Pre Olda - mamina ma začala učiť variť, keď som mal sedem rokov a svoje prvé jedlo som uvaril keď som mal deväť. Teraz mám 68 a tak som vlastne starý kuchár. :-) Nie som profesionál, celý život som pracoval na prevádzke v chemickej továrni. No varenie bolo a zostalo mojím najväčším relaxom.
Všimla som si, že najviac rečí majú tí, čo nemajú ani jeden reecept. Fantázii sa medze nekladú ani pri varení ani pri tvorbe názvu.