Guláš zo stehna v bochníku

Milan Bučko
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 6. júna 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Guláš zo stehna v bochníku Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
120 min
príprava

Suroviny

600 g
300 g
100 g
1 PL
1 KL
3 ks
100 g mix (zelená, žltá, červená)
 na zahustenie
4 ks (menšie bochníky)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Bravčové stehno nakrájame na kocky. Urobíme základ z bravčovej masti, cibule, papriky, čierneho mletého korenia, pretlaku a cesnaku, do ktorého vložíme mäso. Mäso pražíme pár minút a zalejeme vodou (najlepšie vývarom).

  2. 2

    Počas varenia pridávame olúpané paradajky, nakrájanú papriku mix (zelená, žltá, červená). Keď je mäso mäkké, pridáme postrúhané zemiaky na zahustenie. Guláš dochutíme soľou a drveným majoránom.

  3. 3

    Bochník chleba vydlabeme a dáme do rúry zapiecť, aby sa pri podávaní nerozmočil. Bochník zapekáme približne 5–10 minút pri teplote 180 °C. Guláš naberieme do bochníka a ozdobíme nakrájanou cibuľkou.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist