Foto: nocka
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Jačmenné krúpy a hrach cez noc namočíme do vody. Každé zvlášť. Stehná dáme do pekáča osolíme, pridáme masť a trochu vody, cesnak a cibuľu. Ak pečieme husacie stehná, pridáme rascu.
- 2
Namočený hrach a jačmenné krúpy uvaríme vo vode, v ktorej sme ich namáčali.
- 3
Upečené stehná vyberieme z pekáča, výpek prelejeme do rajničky a necháme na miernom plameni variť. Do vyredukovaného výpeku vložíme jednu veľkú pokrájanú cibuľu, ktorú opečieme do chrumkava. Cibuľku s trochou masti primiešame k hrachu a jačmeným krúpom, osolíme, okoreníme, dochutíme majoránom.
Tiež pečená kačka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Šolet jé možné dať aj so stehnami do pekáča, trochu zapiecť
prepáč @Nocka , toto rozhodne nie je žiaden šolet a chýba tam cícer ako jedna základná strukovina šoletu.
a ani ma nenapadlo to nejak riešiť. Proste som videla recept a uvarila. Sú to teda krúpy s hrachom. Ale boli fajné.
práve na Varecha.sk sú prekrásne recepty na šoulet, daj si do hľadáčika "šolet" a nájdeš ich.
medzi najlepšie patria napríklad varecha.pravda.sk/recepty/mosheho-zidovsky-kosher-sabesov...
varecha.pravda.sk/recepty/novorocny-kacaci-zidovsky-soule...
varecha.pravda.sk/recepty/pravy-zidovsky-husaci-solet/147...
iste si vyberieš sama :-),
en.wikipedia.org/wiki/Cholent...
tu zo židovských novín Delet
www.delet.sk/zivot-a-judaizmus/jedlo/solet-od-starej...
dadala.hyperlinx.cz/narod/narodr003.html...