Foto: luwinka
Na dnes na obed sme mali tieto šišky. Sú ľahučké naozaj výborné.
porcií
tepelná úprava
Postup
-
1
Z droždia, 1 dcl vlažného mlieka, lyžičky cukru a lyžičky múky si pripravíme kvások. Do misy dáme múku, pridáme vajce, žĺtky, cukor, rum, olej, štipku soli, zvyšné mlieko a kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté 35 minút odpočívať.
-
2
Tu už máme vykysnuté.
-
3
Takéto vykysnuté cesto rozváľkame na pomúčenej doske na plát s priemerom 2 cm. Vykrajujeme pohárom kolieska s priemerom 5 cm. Do každej šišky do stredu pichneme prstom a vytvoríme dierku pre džem.
-
4
Necháme 15 minút odpočívať.
-
5
Do hrnca nalejeme olej necháme ho rozpáliť a začneme do neho dávať šišky vždy tou stranou nadol, kde je dierka.
-
6
Pretočíme a smažíme.
-
7
Odkladáme ich na obrúsok, aby prebytočný tuk odkvapkal.
-
8
Na každú šišku dáme džem.
-
9
Pocukrujeme práškovým cukrom a máme hotovo.
-
10
Dobrú chuť.
-
11
V reze.
a aj tak boli fajn
Tak to ma teší , že sa vydarili .
Potešilo ma že sa ti vydarili , a že si spokojná s mojím receptom.
úžasný recept