Zemiakové knedličky
Foto: Nocka
Zemiakové knedličky plnené slaninou alebo údeným mäsom s dusenou kapustou.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
400 g (v šupke) |
|
110 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
10 g |
|
Plnka: | |
250 g (alebo údené mäso) |
|
1 PL |
|
150 g |
|
Príloha: | |
500 g |
|
1/2 ČL |
|
10 g |
|
podľa potreby |
|
150 g |
|
podľa potreby (alebo citrón) |
|
|
Postup
-
1
Cesto: Zemiaky uvarené v šupke (najlepšie deň vopred), nastrúhame na jemnom strúhadle (strúhadlo na syr). Pridáme vajce, múku, krupicu a vypracujeme hladké cesto. Odložíme ho do chladničky.
- 2
Plnka: Na cibuľovom základe opražíme oravskú slaninu nakrájanú nadrobno a necháme ju vychladiť (miesto oravskej slaniny môžeme použiť údené bravčové mäso). Zemiakové cesto rozvaľkáme, vykrajujeme formičkou kolieska, naplníme ich plnkou, zabalíme, vyformujeme knedličky a vyvárame v osolenej vriacej vode.
- 3
Príloha: Červenú hlávkovú kapustu na jemno nakrájame, vložíme na vopred pripravený cibuľový základ a dusíme. Kapustu nepodlievame, dusíme ju na nižšom stupni domäkka. Ak nám prihára môžme pridať lyžicu vody. Počas dusenia ju dochutíme soľou, cukrom, korením, octom, alebo citrónom.
- 4
Pór si nakrájame na tenké plátky, krátko orestujeme na masle a podávame s dusenou kapustou.
Tiež zemiakové knedličky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kým sa páči obežnici, dobre je.
Buďte na to pyšná, je to ukážka ako má vyzerať vkusný moderný tanier a pritom s jedlom, ktoré je chutné a zasýti. Tlieskam Vám !!!
pekne si to vystihla.
Si zlatá, pokiaľ na moje recepty budem mať aspoň jeden takýto povzbudzujúci ohlas ako od teba,budem ich dávať aj naďalej. Sú to jednoduché recepty. Mnohé sú odvarené šestnásťročnými deťmi, ktoré som v septembri učila krájať a šúpať zemiaky. Sú veľmi šikovní a ja som na nich hrdá. Recepty píšem niekedy pozde v noci a viem, že nie všetky sú vypracované super, ale rada ich opravím keď mám na to silu.
Ďakujem za povzbudenie.