Plnené zemiakové knedličky
Plnené zemiakové knedličky

Zemiakové knedličky

nocka - bez fotkynocka, 1. júna 2017
Zemiakové knedličky
Foto: Nocka

Zemiakové knedličky plnené slaninou alebo údeným mäsom s dusenou kapustou.

5
porcií
40 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
400 g (v šupke)
110 g
50 g
1 ks
10 g
Plnka:
250 g (alebo údené mäso)
1 PL
150 g
Príloha:
500 g
1/2 ČL
10 g
 podľa potreby
150 g
 podľa potreby (alebo citrón)




Postup

  1. 1

    Cesto: Zemiaky uvarené v šupke (najlepšie deň vopred), nastrúhame na jemnom strúhadle (strúhadlo na syr). Pridáme vajce, múku, krupicu a vypracujeme hladké cesto. Odložíme ho do chladničky.

  2. 2

    Plnka: Na cibuľovom základe opražíme oravskú slaninu nakrájanú nadrobno a necháme ju vychladiť (miesto oravskej slaniny môžeme použiť údené bravčové mäso). Zemiakové cesto rozvaľkáme, vykrajujeme formičkou kolieska, naplníme ich plnkou, zabalíme, vyformujeme knedličky a vyvárame v osolenej vriacej vode.

  3. 3

    Príloha: Červenú hlávkovú kapustu na jemno nakrájame, vložíme na vopred pripravený cibuľový základ a dusíme. Kapustu nepodlievame, dusíme ju na nižšom stupni domäkka. Ak nám prihára môžme pridať lyžicu vody. Počas dusenia ju dochutíme soľou, cukrom, korením, octom, alebo citrónom.

  4. 4

    Pór si nakrájame na tenké plátky, krátko orestujeme na masle a podávame s dusenou kapustou.

Diskusia k receptu

bojar
toto je biedna napodobenina knedlíkov plnených mletým údeným alebo ml. škvark. a ktomu kyslá kapusta
nocka
Máš pravdu Bojar. Všetko je napodobeninou niečoho ale práve preto, to nie je to isté.
maximamaximova
@Nocka (2.6.2017 16:17)

Buďte na to pyšná, je to ukážka ako má vyzerať vkusný moderný tanier a pritom s jedlom, ktoré je chutné a zasýti. Tlieskam Vám !!!
bubaya
Nocka, ja sa pýtam už druhý raz, prečo si tu v takej nemilosti? Máš pekné recepty, bez chýb, dobrý popis, krásne fotky. Je tu uverejnených toľko blivajzov s oveľa lepším hodnotením, nechápem tomu. Recept je krásny, až sa mi slinky zbiehajú. Dobré sú aj plnené so škvarkami, mletým údeným, aj mäsovou zmesou, len keby mi ich niekto urobil.
nocka
@Bubaya (5.6.2017 10:29)

Si zlatá, pokiaľ na moje recepty budem mať aspoň jeden takýto povzbudzujúci ohlas ako od teba,budem ich dávať aj naďalej. Sú to jednoduché recepty. Mnohé sú odvarené šestnásťročnými deťmi, ktoré som v septembri učila krájať a šúpať zemiaky. Sú veľmi šikovní a ja som na nich hrdá. Recepty píšem niekedy pozde v noci a viem, že nie všetky sú vypracované super, ale rada ich opravím keď mám na to silu.
Ďakujem za povzbudenie.