Klasický burger
Foto: podravka
Pripravujete grilovačku pre svojich kamarátov a chcete im ugrilovať niečo iné ako len špekačky a klobásy? Vyskúšajte urobiť tento hamburger a uvidíte, že vaši Zobraziť celý popisPripravujete grilovačku pre svojich kamarátov a chcete im ugrilovať niečo iné ako len špekačky a klobásy? Vyskúšajte urobiť tento hamburger a uvidíte, že vaši hostia budú nadšení!
porcie
príprava
Postup
-
1
Zmiešame mleté hovädzie mäso s vegetou a Ajvarom pikant. Zo zmesi vytvarujeme 4 hrubšie placky, poukladáme ich na tácku, obalíme potravinovou fóliou a zaťažíme. Dáme odležať do chladničky na približne 30 minút, aby sa chute poriadne prepojili.
- 2
Medzitým zmiešame jemný Ajvar s majonézou. Žemle na hamburger prekrojíme na polovicu, spodnú časť potrieme zmesou vytvorenou z Ajvaru a majonézy a na to položíme list šalátu.
- 3
Paradajky nakrájame na tenké plátky a cibuľu na krúžky.
- 4
Pripravené a odležané placky ugrilujeme na horúcom grile z každej strany.
- 5
Hotové placky položíme na šalátový list, pridáme plátok paradajky a krúžok cibule. Na vrch môžeme podľa chuti dať ešte lyžicu Ajvaru Podravka. Prikryjeme vrchnou časťou žemle a podávame.
Tiež hamburger:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu