Klasický burger

podravka - fotkapodravka, 1. júna 2017. Komerčný recept.
Klasický burger
Foto: podravka

Pripravujete grilovačku pre svojich kamarátov a chcete im ugrilovať niečo iné ako len špekačky a klobásy? Vyskúšajte urobiť tento hamburger a uvidíte, že vaši hostia budú nadšení!

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

4 ks
400 g mleté
2 ČL
3 PL
3 PL
2 PL
2 ks
1 ks
4 listy

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešame mleté hovädzie mäso s Podravka ochucovadlom natur a Podravka Ajvarom pikant. Zo zmesi vytvarujeme 4 hrubšie placky, poukladáme ich na tácku, obalíme potravinovou fóliou a zaťažíme. Dáme odležať do chladničky na približne 30 minút, aby sa chute poriadne prepojili.

  2. 2

    Medzitým zmiešame jemný Ajvar Podravka s majonézou. Žemle na hamburger prekrojíme na polovicu, spodnú časť potrieme zmesou vytvorenou z Ajvaru a majonézy a na to položíme list šalátu.

  3. 3

    Paradajky nakrájame na tenké plátky a cibuľu na krúžky.

  4. 4

    Pripravené a odležané placky ugrilujeme na horúcom grile z každej strany.

  5. 5

    Hotové placky položíme na šalátový list, pridáme plátok paradajky a krúžok cibule. Na vrch môžeme podľa chuti dať ešte lyžicu Ajvaru Podravka. Prikryjeme vrchnou časťou žemle a podávame.

Diskusia k receptu