Lokše s kuracím mäsom
Foto: monikachudovanova
Tento recept je skoro podobný ako môj recept s domácim kebabom len namiesto žemle/tortily si pripravíme lokše ;)
Postup
-
1
Lokše : Zemiaky si dáme uvariť aj zo šupkou (Kľudne aj viac rozvariť, budú sa lepšie strúhať). Keď sa zemiaky uvaria, nastrúhame ich a osolíme. Pridáme múku (pridávame podla potreby). Cesto vypracujeme tak aby sa nelepilo (najlepšie vypracovať hneď na pracovnej doske ide to ľahšie).
- 2
Ked už cesto máme zamiesené rozdelíme si ho na malé valčeky a z nich budeme odkrajovať krúžky. Tie potom rozvaľkáme a na suchej palacinkárni prepečieme z oboch strán. (Malá rada - lokše popichajte trošku nožom zabránite bublinám :) Hotové lokše potrieme olejom alebo bravčovou masťou.
- 3
Mäso : Cibuľu si nakrájame a orestujeme dozlata, kuracie prsia nakrájame na tenké slíže a pridáme restovať ku cibuli, prilejeme vodu a dusíme. Necháme vodu aby sa odparila . Mäsko má byť suché kvôli tomu, že lokše sú potreté masťou.
- 4
Podávame: Mäso zabalené v lokši. Alebo lokšu zloženú do taštičky a mäsko vedľa. Prajem dobrú chuť a nech vám chutí . :)
Tiež mäsom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem veľmi pekne. Snažím sa zo všetkých síl varenie ma veľmi baví :)
Veru lokše sú najlepšie jedlo
Mäsko som varila tak aby bolo mekučke... Ja som to prepískla a dala veľa vody ale potom som vodu zliala cez sitko a dala ešte raz poriadne otestovať