Lokše s kuracím mäsom
Lokše s kuracím mäsom

Lokše s kuracím mäsom

monikachudovanova - fotkamonikachudovanova, 4. júna 2017

Tento recept je skoro podobný ako môj recept s domácim kebabom len namiesto žemle/tortily si pripravíme lokše ;)

Suroviny

Lokše:
3 kg
1 kg
Mäso:
6 ks
1 ks
1 dcl




Postup

  1. 1

    Lokše : Zemiaky si dáme uvariť aj zo šupkou (Kľudne aj viac rozvariť, budú sa lepšie strúhať). Keď sa zemiaky uvaria, nastrúhame ich a osolíme. Pridáme múku (pridávame podla potreby). Cesto vypracujeme tak aby sa nelepilo (najlepšie vypracovať hneď na pracovnej doske ide to ľahšie).

  2. 2

    Ked už cesto máme zamiesené rozdelíme si ho na malé valčeky a z nich budeme odkrajovať krúžky. Tie potom rozvaľkáme a na suchej palacinkárni prepečieme z oboch strán. (Malá rada - lokše popichajte trošku nožom zabránite bublinám :) Hotové lokše potrieme olejom alebo bravčovou masťou.

    Lokše s kuracím mäsom  - obrázok 2
  3. 3

    Mäso : Cibuľu si nakrájame a orestujeme dozlata, kuracie prsia nakrájame na tenké slíže a pridáme restovať ku cibuli, prilejeme vodu a dusíme. Necháme vodu aby sa odparila . Mäsko má byť suché kvôli tomu, že lokše sú potreté masťou.

  4. 4

    Podávame: Mäso zabalené v lokši. Alebo lokšu zloženú do taštičky a mäsko vedľa. Prajem dobrú chuť a nech vám chutí . :)

    Lokše s kuracím mäsom  - obrázok 4

Diskusia k receptu

sracz
... ja si, milá @MonikaChudovanova čajočka šikovná, prosím jeden tanier lokší vedľa "kopčeka" kuracinky a druhý tanier so 7 lokšami, ale plnenými Tvojou kuracinkou. Len keď mi to budeš pripravovať, nahraď sušenú bazalku za véééľa čerstvej bazaličky voňavej! Vopred ďakujem!
bubaya
Mne by ku šťastiu úplne stačili tie krásne lokše, všetky by som hneď brala. Stačilo by trocha dobrej bravčovej mastičky a soľ. Len keby mi ich niekto urobil, upečiem si aj sama.
monikachudovanova
@Afataga (6.6.2017 13:08)

Mäsko som varila tak aby bolo mekučke... Ja som to prepískla a dala veľa vody ale potom som vodu zliala cez sitko a dala ešte raz poriadne otestovať




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia