Kuracie prsia v čili jogurte fotorecept
Kuracie prsia v jemne pikantnej omáčke.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
25 minút
na 100 °C
na 100 °C
Suroviny
3 ks |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
150 g |
|
2 ks |
|
6 ks |
|
|
|
|
|
|
|
2 ks |
|
|
|
1 kocka |
|
400 ml |
|
|
|
1 strúčik |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Nakrájame prsia na tenké plátky. Pridáme jogurt, najemno nakrájané čili papričky, pridáme soľ, korenie, oregano, pretlačený cesnak a zamiešame.
-
2
Na oleji si opražíme cibuľu do sklovita.
-
3
Ak je cibuľa hotová, pridáme do hrnca namarinované prsia aj s marinádou. Chvíľu popražíme a podlejeme vývarom z bujóna. Hneď nato pridáme nakrájané šampiňóny. Dusíme cca 20 minút.
-
4
Omáčku zahustíme zátrepkou z hladkej múky a vody a ešte chvíľu povaríme, odstavíme a vmiešame nasekanú vňať. Ako prílohu odporúčam zeleninovú ryžu. Jedlo ozdobíme najemno nakrájanou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu