Panenka v slaninke s horčicovou omáčkou
Milan Bučko
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 7. júna 2017
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 7. júna 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Bravčovú panenku zabalíme do natenko nakrájaných plátkov slaniny. Opečieme na oleji zo všetkých strán a nakoniec dopečieme v rúre. Potom panenku rozkrojíme na 2 časti.
- 2
Suroviny na placky zmiešame a vypracujeme cesto. Z cesta vykrojíme malé krúžky a opečieme ich na oleji dozlatista. Očistenú špargľu uvaríme v osolenej vode.
- 3
Uvarenú špargľu potom pečieme na panvici s rozpusteným maslom. Dochutíme soľou. Nakoniec pripravíme omáčku: Na oleji opražíme horčicu a pridáme smotanu.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu