Plnené špaldové placky
Plnené špaldové placky

Špaldové placky plnené kuracím mäsom a šampiňónmi fotorecept

baloo - bez fotkybaloo, 1. júna 2017
Špaldové placky plnené kuracím mäsom a šampiňónmi (fotorecept)
Foto: baloo

Recept som si vymyslela a nevieme sa ich dojesť. Uspokoja tak mäsožravcov ako aj bruško a trávenie. Tento je z kategórie chudneme do plávacieho Zobraziť celý popisRecept som si vymyslela a nevieme sa ich dojesť. Uspokoja tak mäsožravcov ako aj bruško a trávenie. Tento je z kategórie chudneme do plávacieho kolesa :-D Recepty píšem tak, aby im porozumel aj menej zdatný kuchár. Suroviny pre 2 dosplé osoby na 2-3 dni podľa apetítu.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
700 ml
250 g čerstvý listy
2 ks
500 g
1 kg
1 ks
2 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Na šampiňónovú plnku do placiek si umyješ mäso pod tečúcou studenou vodou, prekrojíš prsia na polovicu a nakrájaš na pásiky. Ja orezujem mastné časti, pri rezaní skontrolujem či nenájdem kostičku (už aj také sa mi stalo). Cibuľu si očistíš a nakrájaš na kocky - radšej menšie. Šampiňóny si umyješ, prekrojíš na polovicu a nakrájaš na plátky.

    Špaldové placky plnené kuracím mäsom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca daj trocha oleja cca 2-3 lyžice a nechaj ho rozohriať. Keď je olej teplý vhoď cibuľu a chvíľu ju popraž. Potom pridaj huby, červenú papriku, majorán, rascu, soľ a čierne korenie podľa chuti, sušený cesnak a zamiešaj.

    Špaldové placky plnené kuracím mäsom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca k hubovej zmesy pridaj mäsko a nechaj ho zatiahnuť - to znamená, že sa bude opekať kým jeho povrch nezbelie a neuzatvorí svoje póry a chuť vo vnútri. Keď je mäsko zatiahnuté prilej čistú vodu alebo zeleninový vývar či bujón približne tak, aby voda takmer zakryla mäsko, stačí aj troška menej. Zamiešaj a môžeš aj zakryť pokrievkou. Dusíme (varíme) cca 20-30 minút na strednom stupni kým nebude mäso mäkké, nie gumové. Ochutnáš aj mäso aj šťavu a zistíš či je potrebné ešte variť alebo pridať koreniny.

    Špaldové placky plnené kuracím mäsom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Špenát si umy pod tečúcou vodou ....

    Špaldové placky plnené kuracím mäsom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ... a nakrájaj nadrobno.

    Špaldové placky plnené kuracím mäsom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vo väčšej mise si zmiešaj múku, mlieko, vajíčka, sódu bikarbónu, soľ 1 - 2 lyžičky, čierne korenie, nakrájaný špenát. Vytvorí sa ti hustejšie palacinkové cesto. Pomery múky a mlieka som písala len orientačne, aj tak stále pridávam alebo uberám kým nemám hustejšie cesto akoby na lievance. TIP: Ak špenát rozmixuješ dodá to cestu peknú zelenú farbu a bude mať jemnejšiu konzistenciu. Sódu bikarbónu pridávam aby boli placky nadýchanejšie, ale môžeš ju vynechať.

    Špaldové placky plnené kuracím mäsom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rozohrej pár kvapiek oleja na panvici, najlepšie sú tie s povrchom na ktorý sa nič nelepí alebo aj také extra na palacinky. Keď je olej rozohriaty, pridáš jednu naberačku cesta a rovnomerne rozotrieš. Pečieš na strednom až vyššom stupni a keď sa placka z jednej strany upečie tak stuhne a pôjde obracačkou pekne otočiť. Kým sa trhá, ešte nie je upečená. Pečieš pokojne do tmavohneda, neznamená to, že sa ti spiekli pretože už špaldová múka a cesto z nej je jemne hnedé. Na foto môžeš vidieť ako vyzerajú upečené, vyšlo mi 10 veľkých placiek, na porciu úplne stačí 1. TIP: Slnečnicový olej môžeš nahradiť kokosovým olejom, alebo iným tukom, nepotrebuješ ho veľa, nechceme mať mastné placky. Vždy keď robíš novú placku nezabudni na pár kvapiek oleja a premiešaj cesto (špenát padá ku dnu).

    Špaldové placky plnené kuracím mäsom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Servírujem placku plnenú zvyškom čerstvého nakrájaného špenátu, alebo s rukolou, listovým šalátom (kučeravý biely, červený, rímsky, dubový list atď.) Super sa hodí avokádo, rajčinky, kápia. Na to dám šampiňónovú plnku s troškou šťavy, a ako dresing biely nesladený jogurt.

Diskusia k receptu

haji
Dobrý nápad, placka vypadá moc dobře, náplň může být variabilní, na léto jako stvořené.
1x baloo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia