
Pohánkové linecké koláčiky
Aké by to boli Vianoce bez lineckých koláčikov? Ak patríte medzi bezlepkáčov, odporúčame vám tento menej tradičný recept. Linecké koláčiky sme upiekli z pohánkovej múky Novalim....

Bageta vo vajíčku so šampiňónmi
Keď máme odležané bagetky, použijeme ich vo vajíčku a výsledkom budú výborné raňajky či večera.

Pečený diviak s mrkvovo-hráškovým pyré
Pozrite si jednoduchý recept na prípravu diviačieho mäsa od Martiny Hustinovej zo Slovenskej poľovníckej komory.

Orechová crostata s hruškami a chrumkavou mriežkou
Crostata je druh ovocného, v našom prípade ovocno–orechového koláča, ktorý má pôvod v Taliansku. Ide o...

Rastlinná praženica
Praženica bez vajec? ! Za dve minútky máte na stole fantastickú rastlinnú praženicu, vyrobenú z čerstvého...

Orechový cheesecake so slaným karamelom
Korpus: V miske spojíme najemno rozdrvené sušienky, nasekané oriešky, soľ a roztopené maslo. Cesto...

Zemiakové zrazy (Картопляні зрази)
Túto pochúťku som ochutnal počas študijného pobytu na Ukrajine. Z ponuky tamojšej študentskej jedálne sa vždy vytratili ako prvé....

Cviklová torta
Tento recept som si upravil podľa seba, ale vychádzal som z klasického receptu na mrkvovú tortu. Skúste...

Bezlepková doboška
Máte radi dobošové rezy – dobošky? Tak potom vyskúšajte náš recept na bezlepkovú verziu. Je veľmi...

Nepečený kokosový zákusok s ríbezľami
Orechy a datle rozmixujeme v mixéri kým nezískame lepkavú hmotu, ktorú dáme na dno okrúhlej koláčovej...

Tekvicový koláč
Keď pečiem tento typ cesta vo forme, tak rovno robím vždy dva kusy a jeden dám aj s...

Rastlinná koložvárska kapusta
Rastlinná koložvárska je vyrobená z čerstvej kyslej kapusty a kvalitného slovenského tofu. Bez laktózy, ...

Gruľovník zo Starej Ľubovne
Gruľovník je skvelý aj na sladko, ja som ochutnal marhuľový a bol neskutočne dobrý. Stačí...

Krehké tvarohové rožteky s lekvárom
Dnes som piekla toto výborné tvarohové pečivo, krehké, jemné a chutné. Plnila som slivkovým lekvárom, da sa plniť aj inou plnkou...

Lievance z kysnutého cesta (viderecept)
Tento recept sme vypracovali z noriem pre školské stravovanie. So študentami sme zdigitalizovali pracovný postup a...

Cestoviny s rastlinnou bolonskou omáčkou
Jedno z našich najobľúbenejších jedál. Bolonské cestoviny sú hotové okamžite a svojou skvelou chuťou si získali veľkých i malých, vegetariánov aj mäsožravcov....

Petržlenová polievka s petržlenovými knedličkami podľa smižanskej babky
Túto polievku robila moja smižanská babka. Nepamätám sa, že by sme ju u babky niekedy...

Mäsové guľky s mrkvou a so zemiakmi
Cibuľu nadrobno nakrájame, mrkvu očistíme a nastrúhame. Spolu ich v hrnci orestujeme na zohriatom oleji....

Caesar šalát podľa Petra Vargu
Ochutnajte Caesar šalát tak, ako ho pripravuje šéfkuchár Peter Varga, ktorého kuchárske umenie ochutnali aj...

Cuketové špízy s mletým mäsom a so syrom
V mise zmiešame mleté mäso, vajíčko, soľ, mleté čierne korenie, majorán a kukuričnú strúhanku....

Olivový chlieb bez lepku
Pečiete si doma svoj vlastný chlieb? Vyskúšajte náš olivový chlieb bez lepku. Recept, pre všetkých fajnšmekrov, ktorí sa nezľaknú malého chuťového experimentu....

Zapekané cukety s paradajkami a mozzarellou
Pre milovníkov zdravej stravy. Zdravá príloha, ktorú sa oplatí vyskúšať.

Blesková rastlinná fašírka
Bleskový obed alebo večera doslova do dvoch minút! Rastlinná fašírka je vyrobená z čerstvého slovenského tofu, ...