Šalát Nicoise s tuniakovou penou a kaviárom
Marek Bielčík
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 31. júla 2021
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 31. júla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
500 g |
|
200 g zelené |
|
200 g |
|
4 ks |
|
200 g |
|
50 g |
|
|
|
Tuniaková pena: | |
150 g |
|
500 ml (33 %) |
|
5 g |
|
Dresing: | |
100 g |
|
200 ml |
|
50 ml |
|
100 ml |
|
1 g |
|
1 g |
|
Postup
-
1
Celé zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode do mäkka a vychladíme. Fazuľové struky sparíme vo vriacej vode asi 2 minúty a odstavíme. Vyberieme z vody a vychladíme. Vajíčka varíme 7 minút od zovretia vody, vyberieme, necháme vychladnúť a ošúpeme. Všetky suroviny na šalát okrem vajíčok zmiešame v mise.
- 2
Pena z tuniaka: Do hrnca dáme tuniaka z konzervy (bez oleja), smotanu, soľ a povaríme 2 minúty. Odstavíme. Potom dobre vymixujeme a precedíme cez jemné sitko. Hotovú zmes nalejeme do sifónovej fľaše, dáme dve bombičky a dobre pretrepeme.
- 3
Dresing: Zmiešame všetky suroviny a vyšľaháme metličkou.
- 4
Dresing zmiešame so šalátom, dáme naň vajcia a na to nastriekame tuniakovú penu. Na záver ozdobíme kaviárom.
Tiež nicoise:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu