Šalát Nicoise
Šalát Nicoise

Šalát Nicoise s tuniakovou penou a kaviárom

Marek Bielčík
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 31. júla 2021
Šalát Nicoise s tuniakovou penou a kaviárom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

500 g
200 g zelené
200 g
4 ks
200 g
50 g
Tuniaková pena:
150 g
500 ml (33 %)
5 g
Dresing:
100 g
200 ml
50 ml
100 ml
1 g
1 g




Postup

  1. 1

    Celé zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode do mäkka a vychladíme. Fazuľové struky sparíme vo vriacej vode asi 2 minúty a odstavíme. Vyberieme z vody a vychladíme. Vajíčka varíme 7 minút od zovretia vody, vyberieme, necháme vychladnúť a ošúpeme. Všetky suroviny na šalát okrem vajíčok zmiešame v mise.

  2. 2

    Pena z tuniaka: Do hrnca dáme tuniaka z konzervy (bez oleja), smotanu, soľ a povaríme 2 minúty. Odstavíme. Potom dobre vymixujeme a precedíme cez jemné sitko. Hotovú zmes nalejeme do sifónovej fľaše, dáme dve bombičky a dobre pretrepeme.

  3. 3

    Dresing: Zmiešame všetky suroviny a vyšľaháme metličkou.

  4. 4

    Dresing zmiešame so šalátom, dáme naň vajcia a na to nastriekame tuniakovú penu. Na záver ozdobíme kaviárom.

Diskusia k receptu