Nepečené kokosové guľky
Foto: helena10
V letnej verzii bez čokoládovej polevy.
Postup
-
1
V kastróliku za stáleho miešania som nechala zovrieť mlieko s maslom, cukor a hrubú múku (detskú krupicu som nemala). Na najslabšom ohni som varila cca 3-5 minút. Pridám strúhaný kokos do horúcej zmesi a riadne premiešam. Odstavím a nechala som to vychladnúť.
-
2
Z tuhej zmesi som robila v dlaniach malé guľky. Naberala som malou lyžičkou, aby boli približne rovnaké. Hneď som ich obaľovala v strúhanom kokose a ukladala do papierových košíčkov. Chutili výborne. Robila som guľky v horúcom lete, nemáčala som do čokoládovej polevy.
- 3
V chladnejšom období a hlavne v zime, guľky po vytvarovaní namáčam v čokoládovej poleve (kúpenej alebo doma robenej), nechám ich s čokoládovou polevou tuhnúť napr. v pekáči na papieri na pečenie a ešte nie celkom stuhnutú čokoládu posypem strúhaným kokosom alebo mletými orechami. Pri namáčaní si pomáham ihlicou na ražniči alebo obyčajnými špáradlami. Hotové guľky po stuhnutí čokolády vkladám do papierových košíčkov.
Tiež kokosové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu