Tvarohové rožky
Tvarohové rožky

Mliečne rožky plnené tvarohom fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 3. augusta 2021
Mliečne rožky plnené tvarohom (fotorecept)
Foto: olinecka

Výborne rožky, ktoré prekvapia svojou chuťou. Sú vhodné na raňajky, desiatu olovrant či na cestu pre malých aj veľkých labužníkov.

16
porcií
50 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
800 g
100 g
500 ml teplé
100 g rozpustené
1 ks
1 ks
1 kocka (čerstvé)
1 PL
štipka
Plnka:
250-300 g
1 bal. (v prášku)
1 bal
z 1  citróna
Na potretie:
1 ks
1 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Suroviny na rožky.

    Mliečne rožky plnené tvarohom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V troche teplého mlieka rozmiešame 1 ČL cukru, rozdrobíme droždie a necháme nakysnúť kvások. Zvyšok teplého mlieka dáme do misy, pridáme kvások, vajíčko, žĺtok, rozpustené maslo, zbytok cukru a dobre premiešame.

    Mliečne rožky plnené tvarohom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Následne pridávame po častiach preosiatu múku, štipku soli, ocot. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.

    Mliečne rožky plnené tvarohom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vykysnutí preložíme cesto na pomúčenú pracovnú dosku.

    Mliečne rožky plnené tvarohom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto rozdelíme na dve časti, z ktorých urobíme šúľky a rozdelíme na menšie časti. Urobíme bochníky, ktoré necháme trocha nakysnúť.

    Mliečne rožky plnené tvarohom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravíme tvarohovú plnku: tvaroh, nastrúhanú citrónovú kôru, vanilínový cukor a vanilkový puding spolu zmiešame. Každý nakysnutý bochník rozvaľkáme, na spodnú časť cesta dáme plnku a na vrchnej časti cesta urobíme zárezy.

    Mliečne rožky plnené tvarohom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zrolujeme, urobíme rožky, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

    Mliečne rožky plnené tvarohom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Žĺtok, 1 PL mlieka, 1 ČL octu vyšľaháme a potrieme pripravené rožky.

    Mliečne rožky plnené tvarohom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 minút do zlatista. Dobrú chuť.

    Mliečne rožky plnené tvarohom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

motyka
Výborné rožteky. Olinecka - nepokúšaj..... Chválim a ďakujem za ďalší výborný recept. Určite vyskúšam, ale až neskôr. ... a pozdravujem.
45678
Zasa jeden z Tvojich vydarených receptov, precízne popísaný postup a chutný výsledok. Olinka, aký význam má ten ocot na potieranie?... Ešte som sa s tým nestretla. :-)
motyka
Výborné rožteky. Olinecka - nepokúšaj..... Chválim a ďakujem za ďalší výborný recept. Určite vyskúšam, ale až neskôr. ... a pozdravujem.
45678
Zasa jeden z Tvojich vydarených receptov, precízne popísaný postup a chutný výsledok. Olinka, aký význam má ten ocot na potieranie?... Ešte som sa s tým nestretla. :-)