Mliečne rožky plnené tvarohom fotorecept
Foto: olinecka
Výborne rožky, ktoré prekvapia svojou chuťou. Sú vhodné na raňajky, desiatu olovrant či na cestu pre malých aj veľkých labužníkov.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
800 g |
|
100 g |
|
500 ml teplé |
|
100 g rozpustené |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 kocka (čerstvé) |
|
1 PL |
|
štipka |
|
Plnka: | |
250-300 g |
|
1 bal. (v prášku) |
|
1 bal |
|
z 1 citróna |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Suroviny na rožky.
-
2
V troche teplého mlieka rozmiešame 1 ČL cukru, rozdrobíme droždie a necháme nakysnúť kvások. Zvyšok teplého mlieka dáme do misy, pridáme kvások, vajíčko, žĺtok, rozpustené maslo, zbytok cukru a dobre premiešame.
-
3
Následne pridávame po častiach preosiatu múku, štipku soli, ocot. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
-
4
Po vykysnutí preložíme cesto na pomúčenú pracovnú dosku.
-
5
Cesto rozdelíme na dve časti, z ktorých urobíme šúľky a rozdelíme na menšie časti. Urobíme bochníky, ktoré necháme trocha nakysnúť.
-
6
Pripravíme tvarohovú plnku: tvaroh, nastrúhanú citrónovú kôru, vanilínový cukor a vanilkový puding spolu zmiešame. Každý nakysnutý bochník rozvaľkáme, na spodnú časť cesta dáme plnku a na vrchnej časti cesta urobíme zárezy.
-
7
Zrolujeme, urobíme rožky, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
-
8
Žĺtok, 1 PL mlieka, 1 ČL octu vyšľaháme a potrieme pripravené rožky.
-
9
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 minút do zlatista. Dobrú chuť.
Ďakujem, som rada, že sa recept páči, pozdravujem.
Presne a dobrota na stole.
Ďakujem, som rada, že sa recept páči, pozdravujem.
Presne a dobrota na stole.