Nepečený likérový zákusok
Nepečený likérový zákusok

Likérové špice fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 1. augusta 2021
Likérové špice (fotorecept)
Foto: Olinecka

Obľúbené špice, ktoré sú vyhľadávané v cukrárňach, no nikdy nechýbajú ani na svadbách. Vždy som ich chcela pripraviť pre mojich doma a podarilo sa.

16-18
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

 väčšie
350 g čerstvé
1 ks
3 ks
50 g preosiate
70 ml studená
200 g
200 g
podľa potreby
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny, ktoré budeme potrebovať + vaječný likér.

    Likérové špice (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajíčko a žĺtky vyšľaháme do penista. Cukor a vodu uvaríme v menšom hrnci na sirup. Čokoládu nasekáme a rozpustíme na vodnom kúpeli. Hustý cukrový sirup tenkým prúdom prilievame do vyšľahanej vaječnej peny. Zmäknuté maslo izbovej teploty pokrájame na menšie kúsky a po častiach pridáme a zašľaháme do vaječnej hmoty. Keď sa krém spojí, vymeníme metličku z mixéra za lopatku.

    Likérové špice (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do zmesi pridáme preosiate kakao, rozpustenú čokoládu a domiešame.

    Likérové špice (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vrch okrúhlych piškót namáčame do roztopenej čokoládovej polevy a ukladáme na plech vyložený papierom plochou stranou nadol. Necháme stuhnúť. Cukrárske vrecko so špičkou na špice naplníme asi 2/3 plnky.

    Likérové špice (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na piškóty striekame špice 6-7 cm vysoké. Odložíme na 15 minút do mrazničky stuhnúť.

    Likérové špice (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po stuhnuti naplníme likérom a uzavrieme plnkou ozdobnou špičkou, opäť dáme stuhnúť. Po stuhnutí špice namáčame v roztopenej čokoládovej poleve a dáme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť.

    Likérové špice (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu