Likérové špice fotorecept
Foto: Olinecka
Obľúbené špice, ktoré sú vyhľadávané v cukrárňach, no nikdy nechýbajú ani na svadbách. Vždy som ich chcela pripraviť pre mojich doma a podarilo sa. Zobraziť celý popisObľúbené špice, ktoré sú vyhľadávané v cukrárňach, no nikdy nechýbajú ani na svadbách. Vždy som ich chcela pripraviť pre mojich doma a podarilo sa.
porcií
príprava
Suroviny
väčšie |
|
350 g čerstvé |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
50 g preosiate |
|
70 ml studená |
|
200 g |
|
200 g |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Suroviny, ktoré budeme potrebovať + vaječný likér.
-
2
Vajíčko a žĺtky vyšľaháme do penista. Cukor a vodu uvaríme v menšom hrnci na sirup. Čokoládu nasekáme a rozpustíme na vodnom kúpeli. Hustý cukrový sirup tenkým prúdom prilievame do vyšľahanej vaječnej peny. Zmäknuté maslo izbovej teploty pokrájame na menšie kúsky a po častiach pridáme a zašľaháme do vaječnej hmoty. Keď sa krém spojí, vymeníme metličku z mixéra za lopatku.
-
3
Do zmesi pridáme preosiate kakao, rozpustenú čokoládu a domiešame.
-
4
Vrch okrúhlych piškót namáčame do roztopenej čokoládovej polevy a ukladáme na plech vyložený papierom plochou stranou nadol. Necháme stuhnúť. Cukrárske vrecko so špičkou na špice naplníme asi 2/3 plnky.
-
5
Na piškóty striekame špice 6-7 cm vysoké. Odložíme na 15 minút do mrazničky stuhnúť.
-
6
Po stuhnuti naplníme likérom a uzavrieme plnkou ozdobnou špičkou, opäť dáme stuhnúť. Po stuhnutí špice namáčame v roztopenej čokoládovej poleve a dáme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť.
Ďakujem za krásny komentár určite potešil, pekný dník milá, @haji .
Ďakujem za komentár som rada že sa recept páči.