Višňová bublanina v okrúhlej forme
Foto: luwinka
Veľmi chutná bublanina, ľahučká, chutí naozaj skvelo. Piekla som ju v okrúhlej forme s priemerom 22 cm.
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny. Postupne pridávame olej a zamiešame. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a pridáme do cesta. Pridáme mlieko a vymiešame dohladka. Z bielkov vyšľaháme sneh dotuha a zľahka ho zamiešame do cesta. Formu vymastíme tukom a vysypeme múkou, vlejeme do nej hotové cesto. Odkôstkované višne scedíme na sitku, aby v nich nebola prebytočná šťava. Dáme ich na vrch koláča. Pečieme v rozohriatej rúre 35 minút na 180 stupňov.
- 2
Upečený koláč necháme vychladnúť a potom ho vyklopíme z formy.
- 3
Potom ho posypeme po vrchu práškovým cukrom.
- 4
Porežeme ho na kúsky. Tu je v reze.
- 5
Na tácke.
- 2
Dakujem za recept. Vyborny na tortovu 22cm formu. Robila som s cernicami. Klesli dole Ale to voneinander Nevada. Pouzila som 4 vajcia (boli take mensie).
Pozdravujem
A este v reze
Malo byt „ale to nevadi „ Ziadna Nevada.
Super!
Nabuduce zmiesajte ovocie s trochou muky neklesne na spodok