Tiramisu v pohári

Reštaurácia Kogo Ristorante
v Bratislave, 30. júla 2021
Tiramisu v pohári
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava

Suroviny

3 ks čerstvé
3-4 PL
z 1 biocitróna
250 g
100 ml studené
2-3 PL (mandľový likér)
cca 80 g
1-2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky, cukor a nastrúhanú citrónovú kôru miešame dopenista asi 5 minút. Lyžicou do zmesi postupne pridávame a vmiešavame mascarpone.

  2. 2

    Espresso a likér zmiešame, piškóty nalámeme podľa veľkosti (šírky) pohárov. Na dno každého pohára dáme piškóty, polejeme kávou s likérom, navrstvíme mascarpone krém a uhladíme. Ak použijeme vyššie poháre, dáme ďalšiu vrstvu piškót, znovu polejeme kávou s likérom, navrstvíme zvyšok krému, zarovnáme a dáme minimálne na 3 hodiny do chladničky.

  3. 3

    Tiramisu pred servírovaním posypeme kakaom.

Recept je zaradený do kategórií:
Talianska kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Krémy, Nepečené cukrovinky

Diskusia k receptu