Tiramisu v pohári
Reštaurácia Kogo Ristorante
v Bratislave, 30. júla 2021
v Bratislave, 30. júla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
3 ks čerstvé |
|
3-4 PL |
|
z 1 biocitróna |
|
250 g |
|
100 ml studené |
|
2-3 PL (mandľový likér) |
|
cca 80 g |
|
1-2 PL |
|
Postup
-
1
Žĺtky, cukor a nastrúhanú citrónovú kôru miešame dopenista asi 5 minút. Lyžicou do zmesi postupne pridávame a vmiešavame mascarpone.
- 2
Espresso a likér zmiešame, piškóty nalámeme podľa veľkosti (šírky) pohárov. Na dno každého pohára dáme piškóty, polejeme kávou s likérom, navrstvíme mascarpone krém a uhladíme. Ak použijeme vyššie poháre, dáme ďalšiu vrstvu piškót, znovu polejeme kávou s likérom, navrstvíme zvyšok krému, zarovnáme a dáme minimálne na 3 hodiny do chladničky.
- 3
Tiramisu pred servírovaním posypeme kakaom.
Tiež tiramisu:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu