Celozrnné pečivo
Vo vlažnej vode rozpustíme droždie a pridáme trošku cukru. Počkáme, kým droždie zaktivuje. Po...
Punčový koláčik
Ako prvé si pripravíme 2 svetlé korpusy. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme múku a polovicu...
Parížske rožky
Mleté orechy, práškový cukor a soľ zmiešame dokopy, po zmiešaní pridáme vajíčko a vymiešame hmotu,...
Pizza z ovsených vločiek a tvarohu
300 g tvarohu zmiešame so 100 g pomletých ovsených vločiek, soľou a vajíčkom. Pripravenú masu...
Torta s bielou čokoládou a lesným ovocím
Korpus pripravíme nasledovne – bielky vyšľaháme s práškovým cukrom a soľou. V inej miske zmiešame žĺtky...
Currywurst na vegánsky spôsob
Jeden z top európskych street foodov. Obľúbený hlavne v neskorších hodinách, ako doprovod k tým...
Makrónky z vlašských orechov
2 bielky izbovej teploty som začala šľahat spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Šľahala som do...
Oblátky plnené grilážou
Dojedli sa tento týždeň. Slovenské nepečené cukrovinky, ktoré sú vhodné na akýkoľvek sviatočný stôl...
Hovädzie plátky na horčici
Vymyslieť, čo dobré po sviatkoch uvariť je ťažké... A tak som zvolila hovädzie mäso a nenáročnú prípravu....
Pražskou šunkou plnené kačacie prsia na tokajskom víne
Nedeľný obed z kačacích pŕs, ktoré som plnila pražskou šunkou a dusila na tokajskom víne.
Hovädzie kocky na čiernom pive
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa so zeleninou a s čiernym pivom.
Výborné orechové crinkles
Mleté orechy zmiešame s práškovým cukrom, múkou a práškom do pečiva. Pridáme celé vajíčko a...
Rýchly broskyňový koláčik vo forme
Tento koláčik je naozaj rýchly, ľahučký a nadýchaný. Pre začiatočníkov ako stvorený....
Rýchly makovo-jablkový koláč
Naozaj rýchly, na prípravu nenáročný koláč, ktorý zvládnu aj začiatočníci na poslednú chvíľu. Milovníci...
Mandľová roláda s gaštanovým krémom
Rolády robievam veľmi rada. Dobre vyzerajú a ich príprava býva obvykle rýchla a jednoduchá - presne...
Falošná Tarhana polievka (Yalancı Tarhana çorbası)
Skvelá turecká polievka, ktorú má rád najmä môj starší syn....
Morčacie drobky s orzom podľa seniora
Cestoviny, hlavne ako príloha k rôzne pripraveným mäsám, sú na stole našej kuchyne častým a obľúbeným „hosťom“....
Špenátová omeleta podľa Mirky Dobiš
Predstavujeme vám ľahkú špenátovú omeletu, ktorú pripravila módna stylistka, blogerka a influencerka Mirka Dobiš.
Palacinky plnené tvarohovou plnkou i marhuľovým džemom
Výborné na obed i na večeru. Palacinkové cesto roky pripravujem podľa tohto osvedčeného receptu.
Bezlepkový zemiakový chlieb
Z 200 ml vody, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme aspoň 10 minút vzísť....