Ľahučké piškótové rezy fotorecept
Foto: kimlo
Dezert po dobrom jedle alebo ku káve, poteší aj každú návštevu...
Zdroj: internet
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
4 PL vlažná |
|
90 g |
|
90 g (Solamyl) |
|
140 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
500 g |
|
250 g |
|
140 g |
|
1 bal. |
|
z 1/2 citróna |
|
2 PL |
|
250 ml (33 %) |
|
1 bal. (v prášku) |
|
|
Postup
-
1
Múku, Solamyl a prášok do pečiva preosejeme.
-
2
Vajcia vyšľaháme elektrickým šľahačom s vlažnou vodou do peny (asi 1 minútu), a potom pomaly pridávame práškový a vanilínový cukor.
-
3
Za stáleho miešania po častiach zľahka pridávame múčnu zmes a zašľahávame až nám vznikne tekuté cesto.
-
4
Dno plechu na pečenie potrieme olejom, vystrieme naň pečiaci papier a ten tiež potrieme olejom.
-
5
Cesto vylejeme do plechu a stierkou urovnáme.
-
6
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C asi 12-15 minút dozlatista, toto treba kontrolovať, nakoľko každá rúra pečie inak.
-
7
Po upečení plech prevrátime a cesto vyklopíme. Pečiaci papier opatrne stiahneme a cesto necháme vychladnúť.
-
8
Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou, cukrami, citrónovou šťavou a kôrou dohladka. Šľahačku vymiešame so stužovačom do tuha.
-
9
Tuhú šľahačku zľahka vmiešame do tvarohovej hmoty a dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.
-
10
Cesto po vychladnutí rozdelíme priečne na polovice. Na jednu polovicu natrieme časť plnky, na ňu poukladáme scedené mandarínky a opäť potrieme zvyškom plnky. Na vrch položíme druhú časť cesta.
-
11
Mne zostala ešte plnka tak som ju natrel na bočnú stranu. Zákusok dáme stuhnúť do chladničky.
-
12
Po stuhnutí nakrájame na rezy a pocukrujeme.
Aj ja dávam škrob do piškóty, dodáva to ľahkosť …
Ďakujem, bohužiaľ už je po nich... :-) ale určite som ich nerobil naposledy.
Ďakujem, ono je to vlastne jedno aký rozmer plechu, záleží akú hrúbku bude mať upečené cesto, aj by bolo vyššie, rozreže sa pozdĺžne ja som ho mal tenšie tak som ho ho rozrezal priečne na polovice a dal na seba.
Ďakujem, ak ho upečieš budeš spokojná. :-)
Rád by som ale už sa zjedol :-)
Ďakujem, vcelku jednoduché cesto na piškót, dá sa ja žĺtka zvlášť a potom vmiešať bielka.
Ďakujem, áno cesto bolo krásne nadýchané.
Ďakujem, mohol vyzerať aj lepšie, nie som odborník na zákusky, ale chutný bol určite. :-)