Mandle v čokoláde
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 28. marca 2023
mesačník Varecha, 28. marca 2023

Foto: Jana Štrbková
Odkedy som vyskúšala tento recept na mandle v karameli a čokoláde, naši si ich doma často pýtajú. Sú perfektné.
15 minút
príprava
príprava
6 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kryštálový cukor na panvici zahrievame, o pár minút z neho vznikne zlatistý karamel. Necháme ho trochu vychladnúť a primiešame lúpané mandle.
- 2
Horúce mandle obalené v karameli vysypeme na papier na pečenie a necháme stuhnúť.
- 3
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a namočíme do nej kúsky karamelových mandlí.
- 4
Položíme na mriežku, kým čokoláda stuhne.
Tiež v čokoláde:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu