Bezvaječný jablkový koláč s kefírom fotorecept
Foto: helena10
Jednoduché pečenie, bez použitia mixéra.
Suroviny
380 g (acidofilné mlieko) |
|
160 g |
|
1/2 bal. |
|
štipka |
|
80 g |
|
50 g |
|
320 g |
|
1,5 KL |
|
550 g |
|
1/2 ks (kôra a šťava) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Koláč som piekla v okrúhlej tortovej forme s priemerom 22 cm. Formu celú vyložím papierom na pečenie - aj bok. Papier trošku nastriekam olejom na pečenie. Všetky suroviny mám izbovej teploty.
- 2
Jablká očistím a narežem na menšie kocky. Polejem šťavou z polovice citróna.
- 3
Do väčšej misky dávam kefír, cukry, soľ, olej, rozpustené maslo a nastrúhanú kôru z citróna. Riadne vymiešam metličkou, aby sa cukor trochu rozpustil. Po častiach pridám preosiatu múku so sódou bikarbónou. Miešam, aby som získala jednoliate hustejšie cesto. Nakoniec pridávam narezané jablká a lopatkou dobre všetko premiešam. Cesto vylejem do tortovej formy, zarovnám.
- 4
Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 45-50 minút na strednej mriežke. V polovici pečenia som prikryla alobalom, aby sa mi nepripiekol iba vrch koláča. Kontrola špajľou. Pečte podľa svojej rúry.
- 5
Ochladený jablkový koláč posypem práškovým cukrom.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu