Plnené zemiaky
Plnené zemiaky

Plnené zemiaky pečené v alobale

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 29. marca 2023

Suroviny

4 ks
50 g
50 g
2 ks
100 g strúhaný
1 strúčik
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Umyté zemiaky v šupke vidličkou pár razy pichneme a každý zabalíme do alobalu. Pečieme na 200 °C asi 50 minút. Čas závisí od toho, aké veľké zemiaky máte.

  2. 2

    Šunku, salámu a kyslé uhorky nakrájame, pridáme nastrúhaný syr, prelisovaný cesnak a majonézu. Dobre premiešame.

  3. 3

    Po upečení zemiaky spolu s alobalom rozrežeme na polovice, vidličkou vydlabeme vnútro a na každú polovicu dáme menšiu kocku masla, aby sa rozpustila.

  4. 4

    Lyžicou rozdelíme pripravenú zmes na jednotlivé polovice upečených zemiakov a necháme zapiecť na 180 °C asi 15 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia