Plnené zemiaky pečené v alobale
Foto: frommykitchendotcom
Postup
-
1
Umyté zemiaky v šupke vidličkou pár razy pichneme a každý zabalíme do alobalu. Pečieme na 200 °C asi 50 minút. Čas závisí od toho, aké veľké zemiaky máte.
- 2
Šunku, salámu a kyslé uhorky nakrájame, pridáme nastrúhaný syr, prelisovaný cesnak a majonézu. Dobre premiešame.
- 3
Po upečení zemiaky spolu s alobalom rozrežeme na polovice, vidličkou vydlabeme vnútro a na každú polovicu dáme menšiu kocku masla, aby sa rozpustila.
- 4
Lyžicou rozdelíme pripravenú zmes na jednotlivé polovice upečených zemiakov a necháme zapiecť na 180 °C asi 15 minút.
Tiež plnené zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu